Світло з моря — на Одещині розмістять плавучі електростанції
Світло з моря — на Одещині розмістять плавучі електростанції

Світло з моря — на Одещині розмістять плавучі електростанції

Кабінет міністрів розпорядився встановити газопоршневі та/або газотурбінні установки на суднах технічного флоту. Йдеться, фактично про плавучі електростанції.

Про це Новини.LIVE дізналися з постанови Кабінету міністрів

Про що мова

Згідно з документом, плавучі електростанції встановлять задля забезпечення енергетичної безпеки держави та ліквідації наслідків збройної агресії Росії.

Договори на послуги з оренди суден технічного флоту, на яких встановлені газові генератори, а також послуги з найму персоналу для їхнього обслуговування, можуть здійснюватися без відкритих торгів.

Таким чином уряд сподівається забезпечити альтернативні джерела електроенергії, щоб врятувати об'єкти критичної інфраструктури від знеструмлень.

Історія питання

Нагадаємо, у червні йшлося про те, що Туреччина надішле свої плавучі електростанції до портів Великої Одеси. Йшлося про розміщення кораблів з генераторами з потужністю 250 мВт біля портів Одеси, Южного та Ізмаїла. 

Втім, згодом турецька сторона заявила, що це стане можливим лише в разі забезпечення безпеки суден. Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер  у коментарі кореспонденту Новини.LIVE розповів, що у цьому напрямку поки нічого не зрушилося з місця.  

"Я вас покличу, коли це все відбудеться", — сказав Олег Кіпер.

Источник материала
loader