Які сліди країни-терористки Росії знайшли підрозділи ЦАХАЛ у схронах Хезболли в Лівані
Які сліди країни-терористки Росії знайшли підрозділи ЦАХАЛ у схронах Хезболли в Лівані

Які сліди країни-терористки Росії знайшли підрозділи ЦАХАЛ у схронах Хезболли в Лівані

Які сліди країни-терористки Росії знайшли підрозділи ЦАХАЛ у схронах Хезболли в Лівані - Фото 1

Що глибше в південному Лівані просуваються підрозділи ЦАХАЛ, то більше цікавого вони знаходять у схронах Хезболли. І здебільшого це “цікаве” російського виробництва і в дуже великій кількості.

Насправді, ні для кого не секрет, що Росія традиційно, ще від СРСР перейняла стратегію надання підтримки терористичним угрупованням і диктатурам, у спробі протиставити себе не тільки Заходу, а й загалом цивілізованим країнам. І я навіть не сумніваюся, що іноземні розвідки, зокрема й МОССАД, дуже добре були поінформовані про те, що такі терористичні угруповання, як ХАМАС і Хезболла, озброюються не тільки коштом Ірану, а й Росії.

Які сліди країни-терористки Росії знайшли підрозділи ЦАХАЛ у схронах Хезболли в Лівані - Фото 2

Наприклад, буквально днями ВПС ЦАХАЛ атакували російську базу Хмеймім у Сирії, куди прибув іранський транспортний літак компанії Qeshm Fars Air. Судячи з усього, таким чином ЦАХАЛ намагалися запобігти постачанню іранської зброї Хезболлі через Сирію, транспортним вузлом, у чому служила російська база.

Тобто, говорити про абсолютну необізнаність світових розвідок та ізраїльської зокрема, говорити не доводиться. Але роками і навіть десятиліттями вони заплющували очі на явні факти спонсорування і забезпечення Росією світового тероризму всім необхідним, від зброї, до техніки і військових фахівців.

Які сліди країни-терористки Росії знайшли підрозділи ЦАХАЛ у схронах Хезболли в Лівані - Фото 3

Хочу нагадати, що саме росія доклала руку до формування ІДІЛ, так само як зіграла ключову роль у становленні Талібан.

Ось це виявили в тунелях Хезболли на півдні Лівану. Пісочного кольору тубус з індексом: 9M133Ф-1. Це ПТРК «Корнет», модифікація ЕМ (експортна), Ф-1 означає – фугасна БЧ.

Саме росіяни у складі ІДІЛ були другою за чисельністю етнічною групою! Основним транспортним вузлом виїзду росіян, які вливалися до складу ІДІЛ, в основному на території Сирії, був Дагестан.

Майбутні бойовики ІДІЛ, які виїжджали в Сирію з Дагестану, оформляли медичні страховки в дагестанському Фонді обов’язкового медичного страхування (ФОМС). При цьому страховки, пільги, безоплатні ліки та інші виплати виплачувалися за лінією ФОМС, тобто з бюджету рф. І це відбувалося протягом багатьох років у регіоні, що перебуває під повним і безмежним контролем ФСБ.

Варто згадати й те, як із Сирії спецбортами вивозили терористів ІДІЛ та їхні сім’ї, з російським громадянством, яких було взято в “полон” унаслідок стрімкого наступу ВСА і вс рф. Своєю чергою, боєздатність сирійських повстанців підривало не тільки протистояння з ВСА і вс рф, а й постійні бої з ІДІЛ.

Російські силові структури відправляли у відрядження до країн Близького Сходу тисячі бойовиків, які у складі ІДІЛ вирішували для Москви ті завдання, які вона не могла на той момент вирішити не силами своїх ПВК, що перебували в недостатньо оформленому вигляді, не, тим більше, силами своєї армії.

Саме тому в 2010-х в ІДІЛ і був сформований своєрідний іноземний легіон із росіян, ціле бойове крило, яке поширювало не стільки вплив ісламської держави, скільки Москви.

Що ж до згаданого вище Талібану, то росія стала форсувати підтримку цієї організації з 2015 року. З 2016 року росія розгорнула не тільки масштабну фінансову, а й військову підтримку талібів, відправляючи їм зброю через Таджикистан, про що повідомляв глава сил США в Афганістані генерал Джон Ніколсон.

Саме підтримка Росії призвела до непоправних наслідків в Афганістані у 2021-му році. І, хочу зауважити, це все відбувалося під носом у США.

Не варто забувати і про торговця зброєю Віктора Бута, який був за сумісництвом агентом ГРУ, що забезпечував зброєю Близький Схід, Афганістан і Африку, терористичні угруповання, колумбійських наркоторговців тощо.

Росія завжди була, є і буде як країною-терористом, так і спонсором світового тероризму, на очах у міжнародного співтовариства годуючи тих, хто потім, як 7 жовтня 2023 року, раптово для світових розвідслужб масово проллє невинну кров.

Ось тільки питання, пасивність і безвідповідальність міжнародної спільноти це зараз така ознака професіоналізму?

Наприклад, керівництво Ізраїлю, прекрасно знаючи про те, що російська зброя надходить до ХАМАС і Хезболли, продовжувало загравати з російським керівництвом і співпрацювати з Росією, зокрема і в питаннях ВТС. Це виглядало гранично дивно, на тлі того, як росія системно допомагала ворогам Ізраїлю озброюватися і ставати сильнішими.

Недалекоглядність внутрішньої і зовнішньої політики, підлабузництво і потурання Москві, а також навмисна сліпота західних силових структур і нерішучість у діях призвели до того, що зараз проливається набагато більше крові, ніж це було б можливим, якби росія залишалася в жорсткій ізоляції, а будь-які спроби підтримувати терористичні угруповання радикально присікалися.

Але, на жаль і ах…

Автор: Олександр Коваленко

Джерело: SITE.ua

Tweet
Источник материала
loader
loader