Влітку і навесні кожна людина хоч раз обов'язково влаштовує пікнік.
На природі відзначають свята, святкують день народження, і все це з шашликом.
Але одним барекю ваш літній стіл не повинен обмежуються.
Перед вами кілька смачних універсальних рецептів для великої компанії.
Апельсиновий салат з оливками.
Час приготування:20 хвилин.
Порції: 4.
2 вилки ромен-салату.
2 апельсина.
1 банка оливок.
5 ст.
оливкової олії.
3 ст.
винного оцту.
2 ч.
насіння фенхелю.
1 ч.
сіль за смаком.
чорний мелений перець за смаком.
Змішайте оливкову олію, гірчицю, винний оцет, насіння кропу, сіль і перець в невеликій баночці.
Ви можете це зробити навіть вдома, а вже готову заправку взяти на природу.
Викладіть роман-салат великими шматками на тарілку.
Зверху викладіть порізані апельсини і оливки.
Додати в салат ще можна свіжі огірки, але орієнтуйтеся тільки на власні побажання.
Перед подачею полийте салат заправкою і посипте насінням фенхеля.
Сендвіч з куркою.
Час приготування:20 хвилин.
Порції: 2.
150 г курячого філе.
1 помідор.
оливкове масло.
2 зубчики часнику.
жовток яєчний для соусу.
зернова гірчиця за смаком.
листя салату.
2 скибочки твердого сиру.
Сендвіч чудово поєднується з соусом айолі.
Приготувати його дуже просто.
Для цього потрібно часник подрібнити і збити блендером з жовтками, лимонним соком і сіллю.
Влийте тонкою цівкою масло.
Краще якщо ви приготуєте соус заздалегідь – нехай він постоїть в холодильнику кілька годин.
Тоді перекладіть в соус зручний контейнер і візьміть з собою на пікнік.
Куряче філе посоліть і підсмажте на грилі.
Багет розрізати навпіл і змастіть його соусом айолі.
Поріжте помідори і сир.
Викладіть на багет помідори, сир, салат і підсмажену курку.
Накрийте другою половиною багета.
Помістіть сендвіч на гриль, щоб на багеті з'явилася скориночка, а сир розплавився.
Брускетта з помідорами та базиліком.
Час приготування:20 хвилин.
Порції: 2.
помідори за смаком.
базилік за смаком.
1 зубчик часнику.
2 ч.
оливкової олії.
1 ч.
винного оцту.
Поріжте багет і підсмажте його до скоринки на грилі.
Натріть підсмажений хліб зубчиком часнику.
дрібно Поріжте помідори і базилік.
Додайте оливкову олію, винний оцет, посоліть за смаком.
Ретельно перемішайте.
Накрийте миску харчовою плівкою і дайте настоятися 5-10 хвилин.
Так помідори краще просочаться ароматами олії, оцту і базиліка.
Поверх золотистої скоринки хліба рівним шаром викладіть помідорну начинку.
Свинячі ребра на мангалі.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 4.
1,5 кг свинячих ребер.
4 ст.
томатного соусу.
2 ст.
соку від апельсина.
2 ст.
рідкого меду.
1 ст.
соєвого соусу.
1 ст.
винного оцту.
В першу чергу реберця потрібно відварити.
Це краще зробити вдома заздалегідь.
Таким чином м'ясо не висохне і буде дуже соковитим.
Приготуйте маринад - змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус і винний оцет.
Залийте соусом реберця і залиште їх маринувати на 3-4 години.
Реберця викладіть на решітку мангала і смажте 20-30 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення приготування полийте реберця залишками маринаду - так ви отримаєте ідеальну золотисту скориночку.
Рулетики з курки і бекону на мангалі.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 4.
3-4 курячих філе.
1 упаковка бекону.
твердий сир за смаком.
2-3 зубчики часнику.
сіль за смаком.
чорний солотий перець за смаком.
приправи за смаком.
Добре промийте курячі грудки і обсушити їх паперовим рушником.
Розріжте кожне філе уздовж.
Посоліть і поперчіть м'ясо.
Покладіть в середину кожного філе сир.
Можна додати зелень і овочі, наприклад, помідори або червоний перець.
Загорніть філе в рулетики.
Оберніть кожен рулетик шматочком бекону - так м'ясо буде соковитим.
Викладіть рулетики на решітку мангала.
Вони готуються дуже швидко - 10-15 хвилин.
Найсмачніші маринади для м'яса.
Декілька рецептів як швидко замаринувати м'ясо на будь-який смак.
Маринад на основі цибулі і помідорів.
Цей маринад підійде для будь-якого сорту м'яса, навіть жирного.
Час маринування - 6-10 годин.
Один великий помідор натираємо на крупній тертці, ще два нарізаємо дрібними кубиками.
Одну велику цибулину також натираємо, а дві дрібно порубати.
В овочеву масу додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, сіль і перець за смаком, можна додати ароматну зелень, наприклад, петрушку, кінзу або базилік.
У глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м'яса, залийте його склянкою води і додайте цибульний-томатну суміш.
Гострий маринад для свинини.
Цей маринад найкраще підійде для свинини або телятини.
Час маринування - 5-8 годин.
Підігрійте на водяній бані 1-2 столових ложки меду.
Коли він розтане, додайте до нього 3 столових ложки соєвого соусу, по 1 чайній ложці кунжутного масла, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчики часнику і червоний перець за смаком.
Отриманого маринаду повинно вистачити на кілограм м'яса.
Лимонний маринад для курки.
Цей маринад ідеально підійде для курятини.
Час маринування - 2-3 години.
Змішайте 1/2 чайної ложки чорного перцю, стільки ж кориці, по 1 чайній ложці паприки і солі і 2 чайні ложки сушених італійських трав.
У спеції додайте 2 розтертих зубчики часнику і столову ложку лимонного соку.
Цієї суміші вистачить приблизно на півкілограма курячого філе.
Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 столових ложки лимонного соку і оливкового масла і змащуйте цим складом м'ясо під час смаження.
Маринад для рибного шашлику.
Цей маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби.
Час маринування - 1-2 години.
На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями.
Далі подрібніть 1-2 зубчики часнику (в залежності від розміру) і дрібно порубати невеликий пучок кропу.
Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії.
Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.
Маринад на основі йогурту і каррі.
Цей маринад найкраще підійде для птиці або білого м'яса.
Час маринування - 2-3 години.
Стакан натурального нежирного йогурту без добавок змішайте з 2 чайними ложками каррі і посоліть за смаком.
У суміш додайте порізану зелену цибулю і помідори черрі.
Замаринуйте м'ясо на 2-3 години.
Найшвидший маринад для спонтанного пікніка.
Якщо ж ви вирішили поїхати на пікнік спонтанно і у вас немає 6-8 годин для маринування м'яса, ні в якому разі не варто замочувати м'ясо в майонезі або оцті.
Таким маринадом ви тільки зіпсуєте шашлик і разом з цим весь відпочинок.
Найкраще до нарізання м'яса додайте потерту цибулину, сіль, перець і інші спеції за смаком.
І залийте м'ясо мінеральною водою.
Через півгодини можете сміливо приступати до смаження.