Найкраще меню на пікнік: рецепти на всі випадки життя
Найкраще меню на пікнік: рецепти на всі випадки життя

Найкраще меню на пікнік: рецепти на всі випадки життя

Влітку і навесні кожна людина хоч раз обов'язково влаштовує пікнік.

На природі відзначають свята, святкують день народження, і все це з шашликом.

Але одним барекю ваш літній стіл не повинен обмежуються.

Перед вами кілька смачних універсальних рецептів для великої компанії.

Апельсиновий салат з оливками.

Час приготування:20 хвилин.

Порції: 4.

2 вилки ромен-салату.

2 апельсина.

1 банка оливок.

5 ст.

оливкової олії.

3 ст.

винного оцту.

2 ч.

насіння фенхелю.

1 ч.

сіль за смаком.

чорний мелений перець за смаком.

Змішайте оливкову олію, гірчицю, винний оцет, насіння кропу, сіль і перець в невеликій баночці.

Ви можете це зробити навіть вдома, а вже готову заправку взяти на природу.

Викладіть роман-салат великими шматками на тарілку.

Зверху викладіть порізані апельсини і оливки.

Додати в салат ще можна свіжі огірки, але орієнтуйтеся тільки на власні побажання.

Перед подачею полийте салат заправкою і посипте насінням фенхеля.

Сендвіч з куркою.

Час приготування:20 хвилин.

Порції: 2.

150 г курячого філе.

1 помідор.

оливкове масло.

2 зубчики часнику.

жовток яєчний для соусу.

зернова гірчиця за смаком.

листя салату.

2 скибочки твердого сиру.

Сендвіч чудово поєднується з соусом айолі.

Приготувати його дуже просто.

Для цього потрібно часник подрібнити і збити блендером з жовтками, лимонним соком і сіллю.

Влийте тонкою цівкою масло.

Краще якщо ви приготуєте соус заздалегідь – нехай він постоїть в холодильнику кілька годин.

Тоді перекладіть в соус зручний контейнер і візьміть з собою на пікнік.

Куряче філе посоліть і підсмажте на грилі.

Багет розрізати навпіл і змастіть його соусом айолі.

Поріжте помідори і сир.

Викладіть на багет помідори, сир, салат і підсмажену курку.

Накрийте другою половиною багета.

Помістіть сендвіч на гриль, щоб на багеті з'явилася скориночка, а сир розплавився.

Брускетта з помідорами та базиліком.

Час приготування:20 хвилин.

Порції: 2.

помідори за смаком.

базилік за смаком.

1 зубчик часнику.

2 ч.

оливкової олії.

1 ч.

винного оцту.

Поріжте багет і підсмажте його до скоринки на грилі.

Натріть підсмажений хліб зубчиком часнику.

дрібно Поріжте помідори і базилік.

Додайте оливкову олію, винний оцет, посоліть за смаком.

Ретельно перемішайте.

Накрийте миску харчовою плівкою і дайте настоятися 5-10 хвилин.

Так помідори краще просочаться ароматами олії, оцту і базиліка.

Поверх золотистої скоринки хліба рівним шаром викладіть помідорну начинку.

Свинячі ребра на мангалі.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 4.

1,5 кг свинячих ребер.

4 ст.

томатного соусу.

2 ст.

соку від апельсина.

2 ст.

рідкого меду.

1 ст.

соєвого соусу.

1 ст.

винного оцту.

В першу чергу реберця потрібно відварити.

Це краще зробити вдома заздалегідь.

Таким чином м'ясо не висохне і буде дуже соковитим.

Приготуйте маринад - змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус і винний оцет.

Залийте соусом реберця і залиште їх маринувати на 3-4 години.

Реберця викладіть на решітку мангала і смажте 20-30 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення приготування полийте реберця залишками маринаду - так ви отримаєте ідеальну золотисту скориночку.

Рулетики з курки і бекону на мангалі.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 4.

3-4 курячих філе.

1 упаковка бекону.

твердий сир за смаком.

2-3 зубчики часнику.

сіль за смаком.

чорний солотий перець за смаком.

приправи за смаком.

Добре промийте курячі грудки і обсушити їх паперовим рушником.

Розріжте кожне філе уздовж.

Посоліть і поперчіть м'ясо.

Покладіть в середину кожного філе сир.

Можна додати зелень і овочі, наприклад, помідори або червоний перець.

Загорніть філе в рулетики.

Оберніть кожен рулетик шматочком бекону - так м'ясо буде соковитим.

Викладіть рулетики на решітку мангала.

Вони готуються дуже швидко - 10-15 хвилин.

Найсмачніші маринади для м'яса.

Декілька рецептів як швидко замаринувати м'ясо на будь-який смак.

Маринад на основі цибулі і помідорів.

Цей маринад підійде для будь-якого сорту м'яса, навіть жирного.

Час маринування - 6-10 годин.

Один великий помідор натираємо на крупній тертці, ще два нарізаємо дрібними кубиками.

Одну велику цибулину також натираємо, а дві дрібно порубати.

В овочеву масу додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, сіль і перець за смаком, можна додати ароматну зелень, наприклад, петрушку, кінзу або базилік.

У глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м'яса, залийте його склянкою води і додайте цибульний-томатну суміш.

Гострий маринад для свинини.

Цей маринад найкраще підійде для свинини або телятини.

Час маринування - 5-8 годин.

Підігрійте на водяній бані 1-2 столових ложки меду.

Коли він розтане, додайте до нього 3 столових ложки соєвого соусу, по 1 чайній ложці кунжутного масла, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчики часнику і червоний перець за смаком.

Отриманого маринаду повинно вистачити на кілограм м'яса.

Лимонний маринад для курки.

Цей маринад ідеально підійде для курятини.

Час маринування - 2-3 години.

Змішайте 1/2 чайної ложки чорного перцю, стільки ж кориці, по 1 чайній ложці паприки і солі і 2 чайні ложки сушених італійських трав.

У спеції додайте 2 розтертих зубчики часнику і столову ложку лимонного соку.

Цієї суміші вистачить приблизно на півкілограма курячого філе.

Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 столових ложки лимонного соку і оливкового масла і змащуйте цим складом м'ясо під час смаження.

Маринад для рибного шашлику.

Цей маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби.

Час маринування - 1-2 години.

На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями.

Далі подрібніть 1-2 зубчики часнику (в залежності від розміру) і дрібно порубати невеликий пучок кропу.

Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії.

Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.

Маринад на основі йогурту і каррі.

Цей маринад найкраще підійде для птиці або білого м'яса.

Час маринування - 2-3 години.

Стакан натурального нежирного йогурту без добавок змішайте з 2 чайними ложками каррі і посоліть за смаком.

У суміш додайте порізану зелену цибулю і помідори черрі.

Замаринуйте м'ясо на 2-3 години.

Найшвидший маринад для спонтанного пікніка.

Якщо ж ви вирішили поїхати на пікнік спонтанно і у вас немає 6-8 годин для маринування м'яса, ні в якому разі не варто замочувати м'ясо в майонезі або оцті.

Таким маринадом ви тільки зіпсуєте шашлик і разом з цим весь відпочинок.

Найкраще до нарізання м'яса додайте потерту цибулину, сіль, перець і інші спеції за смаком.

І залийте м'ясо мінеральною водою.

Через півгодини можете сміливо приступати до смаження.

Найкраще меню на пікнік: рецепти на всі випадки життя - Фото 1

Источник материала
loader