Ідея для сніданку: готуємо смачний круасан по-французьки з беконом і соусом песто
Ідея для сніданку: готуємо смачний круасан по-французьки з беконом і соусом песто

Ідея для сніданку: готуємо смачний круасан по-французьки з беконом і соусом песто

Що це за круасан по-французьки, запитаєте ви? Адже круасан сам по собі французький, як же так? Шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті детально пояснює.

«Просто я пропоную приготувати його за принципом тосту по-французьки – з яйцем, молоком і обсмажити на сковорідці з вершковим маслом.

А ще я пропоную додати до нього трохи обсмаженого бекону, кружечки свіжих томатів і соус песто з петрушки.

Виходить не дуже дієтично, але зате море смаку вам гарантовано».

ЯК ПРИГОТУВАТИ КРУАСАН ПО-ФРАНЦУЗЬКИ: CКЛАДОВІ.

Круасан 1 шт.

Вершкове масло 10 г.

Яйце 1 шт.

Молоко 150 мл.

Бекон 4 слайси.

Петрушка 5 гілочок.

Сир Пармезан 30 г.

Часник 1 зубчик.

Волоський горіх 1 ст.

Рослинна олія 50 мл.

Томат (великий) 1 шт.

Сіль та перець за смаком.

КРУАСАН ПО-ФРАНЦУЗЬКИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ.

Круасан розріжте вздовж на дві частини.

Оскільки зазвичай круасани дуже ламкі та хрусткі, я рекомендую скористатися ножем-пилкою.

Змішайте 1 яйце зі 150 мл молока та трохи перемішайте виделкою.

Посоліть і поперчіть за смаком.

Розігрійте сковороду на середньому вогні та розтопіть 10 г вершкового масла.

Умочіть буквально на секунду половинки круасана в суміш яйця з молоком.

Якщо ви сильно намочите круасан, то він просто розвалиться на сковорідці.

Підрум`яньте половинки круасана на сковороді.

Я обсмажував буквально по хвилині з кожної сторони.

Бекон (4 слайси) підрум`яньте на сухій сковороді без масла до золотавої скоринки.

Перекладіть його на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

5 гілочок петрушки добре промийте та висушіть.

Відокремте листя від стебел і порубайте ножем.

Приблизно 1 столову ложку волоських горіхів викладіть на обробну дошку і дрібно порубайте ножем.

Натріть на дрібній тертці 30 г пармезану.

Ви також можете подрібнити його в блендері.

Усі інгредієнти для соусу перекладіть в ступку: петрушку, 1 зубчик часнику, волоські горіхи, натертий сир і 50 мл рослинної олії.

Посоліть і поперчіть за смаком.

Розітріть всі інгредієнти в ступці до отримання пасти.

Для приготування цього соусу ви також можете використовувати блендер, але мені здається, що в ступці виходить смачніше.

Один великий томат помийте і наріжте половинками кружечків.

На рум`яні половинки круасана викладіть бекон, томат і полийте соусом песто.

Джерело матеріала
loader