Що це за круасан по-французьки, запитаєте ви? Адже круасан сам по собі французький, як же так? Шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті детально пояснює.
«Просто я пропоную приготувати його за принципом тосту по-французьки – з яйцем, молоком і обсмажити на сковорідці з вершковим маслом.
А ще я пропоную додати до нього трохи обсмаженого бекону, кружечки свіжих томатів і соус песто з петрушки.
Виходить не дуже дієтично, але зате море смаку вам гарантовано».
ЯК ПРИГОТУВАТИ КРУАСАН ПО-ФРАНЦУЗЬКИ: CКЛАДОВІ.
Круасан 1 шт.
Вершкове масло 10 г.
Яйце 1 шт.
Молоко 150 мл.
Бекон 4 слайси.
Петрушка 5 гілочок.
Сир Пармезан 30 г.
Часник 1 зубчик.
Волоський горіх 1 ст.
Рослинна олія 50 мл.
Томат (великий) 1 шт.
Сіль та перець за смаком.
КРУАСАН ПО-ФРАНЦУЗЬКИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ.
Круасан розріжте вздовж на дві частини.
Оскільки зазвичай круасани дуже ламкі та хрусткі, я рекомендую скористатися ножем-пилкою.
Змішайте 1 яйце зі 150 мл молока та трохи перемішайте виделкою.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Розігрійте сковороду на середньому вогні та розтопіть 10 г вершкового масла.
Умочіть буквально на секунду половинки круасана в суміш яйця з молоком.
Якщо ви сильно намочите круасан, то він просто розвалиться на сковорідці.
Підрум`яньте половинки круасана на сковороді.
Я обсмажував буквально по хвилині з кожної сторони.
Бекон (4 слайси) підрум`яньте на сухій сковороді без масла до золотавої скоринки.
Перекладіть його на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.
5 гілочок петрушки добре промийте та висушіть.
Відокремте листя від стебел і порубайте ножем.
Приблизно 1 столову ложку волоських горіхів викладіть на обробну дошку і дрібно порубайте ножем.
Натріть на дрібній тертці 30 г пармезану.
Ви також можете подрібнити його в блендері.
Усі інгредієнти для соусу перекладіть в ступку: петрушку, 1 зубчик часнику, волоські горіхи, натертий сир і 50 мл рослинної олії.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Розітріть всі інгредієнти в ступці до отримання пасти.
Для приготування цього соусу ви також можете використовувати блендер, але мені здається, що в ступці виходить смачніше.
Один великий томат помийте і наріжте половинками кружечків.
На рум`яні половинки круасана викладіть бекон, томат і полийте соусом песто.