Клафуті з черешнями та мигдалем: детальний рецепт
Клафуті з черешнями та мигдалем: детальний рецепт

Клафуті з черешнями та мигдалем: детальний рецепт

Клафуті — французький десерт, щось середнє між пирогом та запіканкою, традиційно печеться з вишнями з кісточками та заливається тістом, схожим на тісто для млинці.

Цей десерт готується швидко та з мінімальними зусиллями, окрім того, начинку можна змінювати на свій смак: чорниця, малина, абрикоси та інші.

Сьогодні ми готуватимемо клафуті з черешнею — фруктом, котрий рідко використовують в кулінарних цілях, але так люблять діти..

та й дорослі).

Тісто для клафуті можна приготувати з вечора та залишити на ніч в холодильнику, щоб зранку порадувати рідних цим теплим ароматним десертом до сніданку.

Інгредієнти для клафуті з черешнями та мигдалем (4 порції):.

300-400 г черешнь;.

3 яйця;.

2 жовтка;.

200 мл молока;.

200 мл вершків 30% жирності;.

60 г цукру;.

стручок ванілі (можна замінити на ванільний цукор);.

20 г кукурудзяного крохмалю;.

50 г меленого мигдалю;.

вершкове масло для змащування форми;.

цукрова пудра;.

сметана, взбиті вершки або ванільне морозиво для подачі.

Спосіб приготування:.

Яйця з жовтками взбити з цукром та крохмалем до густої пишної маси.

Додати в масу насіння ванілі, горіхи, влити молоко та вершки, перемішати до утворення однорідного тіста.

Духовку нагріти до 180*C.

Форму, в якій ви будете випікати ваш клафуті залити тістом, зверху покласти ягідки, та пекти 20-30 хвилин до рум`яності (якщо тісто приготоване з вечора і стояло в холодильнику, може знадобитися трохи більше часу).

Дати клафуті охолонути протягом 5-10 хвилин, щедро посипати цукровою пудрою.

Подавати зі сметаною, взбитими вершками або кулькою морозива.

Хоч в багатьох джерелах рекомендують використовувати черешні або вишні з кісточками для додаткового аромату, рекомендуємо все-таки витягнути кісточки з ягід, бо з ними не дуже зручно їсти.

Смачного вам!.

Джерело матеріала
loader