Клафуті — французький десерт, щось середнє між пирогом та запіканкою, традиційно печеться з вишнями з кісточками та заливається тістом, схожим на тісто для млинці.
Цей десерт готується швидко та з мінімальними зусиллями, окрім того, начинку можна змінювати на свій смак: чорниця, малина, абрикоси та інші.
Сьогодні ми готуватимемо клафуті з черешнею — фруктом, котрий рідко використовують в кулінарних цілях, але так люблять діти..
та й дорослі).
Тісто для клафуті можна приготувати з вечора та залишити на ніч в холодильнику, щоб зранку порадувати рідних цим теплим ароматним десертом до сніданку.
Інгредієнти для клафуті з черешнями та мигдалем (4 порції):.
300-400 г черешнь;.
3 яйця;.
2 жовтка;.
200 мл молока;.
200 мл вершків 30% жирності;.
60 г цукру;.
стручок ванілі (можна замінити на ванільний цукор);.
20 г кукурудзяного крохмалю;.
50 г меленого мигдалю;.
вершкове масло для змащування форми;.
цукрова пудра;.
сметана, взбиті вершки або ванільне морозиво для подачі.
Спосіб приготування:.
Яйця з жовтками взбити з цукром та крохмалем до густої пишної маси.
Додати в масу насіння ванілі, горіхи, влити молоко та вершки, перемішати до утворення однорідного тіста.
Духовку нагріти до 180*C.
Форму, в якій ви будете випікати ваш клафуті залити тістом, зверху покласти ягідки, та пекти 20-30 хвилин до рум`яності (якщо тісто приготоване з вечора і стояло в холодильнику, може знадобитися трохи більше часу).
Дати клафуті охолонути протягом 5-10 хвилин, щедро посипати цукровою пудрою.
Подавати зі сметаною, взбитими вершками або кулькою морозива.
Хоч в багатьох джерелах рекомендують використовувати черешні або вишні з кісточками для додаткового аромату, рекомендуємо все-таки витягнути кісточки з ягід, бо з ними не дуже зручно їсти.
Смачного вам!.