Зрази з грибами, тофу і сочевицею: покроковий рецепт
Зрази з грибами, тофу і сочевицею: покроковий рецепт

Зрази з грибами, тофу і сочевицею: покроковий рецепт

«Я трішки змінила цю класичну для українців страву і зробила її трішки поживнішою — додавши в тісто пшоно, а в начинку сочевицю.

Для мене це щось знайоме, але абсолютно нове.

Зрази подала з соусом, який смакує як сметана», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.

Інгредієнти для приготування зраз зі сметанковим соусом без глютену:.

(для 8 великих зразів).

700 г картоплі;.

100 г пшона;.

2-6 ст.

рисового борошна*.

Спеції: сіль, перець;.

Олія для смаження.

Борошно можна замінити на нутове, кукурудзяне, спельтове, пшеничне.

Кількість борошна залежить від картоплі (її віку та сорту).

Я використовувала молоду картоплю, яка має більше вологи, тому додала 5 ст.

л., якщо це стара картопля, то достатньо буде 2 ст.

Покроковий рецепт:.

50 г зеленої сочевиці;.

150 г печериць (чи інших грибів);.

1 середня цибулина;.

2 зубчики часнику;.

Спеції: сіль, перець, солодка паприка, куркума.

Почистити картоплю від шкірки, проте якщо це молода її краще не чистити, я так зробила.

Відварити картоплю в підсоленій воді.

Пшоно кілька разів промити та варити його 25 хв.

Після охолодити.

Промити сочевицю та відварити її.

На це потрібно 30 хв.

Тим часом дрібно нарізати цибулю, часник і гриби.

Підсмажити на невеликій кількості олії цибулю, через 1 хв додати часник та печериці.

Довести до готовності, наприкінці додати спеції та відвернену сочевицю (можна її трішки потовкти), добре перемішати.

Коли картопля стане м’якою, зняти її з вогню, процідити та відставити без кришки, щоб охолола.

Картоплю і пшоно змолоти в м’ясорубці, або добре потовкти товкачкою, або подрібнити блендером, але не перестарайтесь, щоб не вийшов крем! До готового пюре додати сіль, перець та борошно.

Замісити тісто.

Дерев’яну дошку посипати борошном.

Сформувати кульку з 3 ст.

картопляної маси, розплескати її на дошці у формі тонкого овалу.

По центру покласти 3-4 ч.

За допомогою обох рук з’єднати краї картопляного диска так, щоб покрити всю начинку і сформувати зрази.

На сковороді розігріти олію та обсмажити на ній зрази, з двох сторін до золотої скоринки (приблизно по 4 хв на одній стороні).

Тепер сметанковий соус:.

180 г тофу;.

4 ст.

олії без запаху;.

1 ч.

яблучного оцту;.

3 ч.

лимонного соку;.

Змішати всі компоненти в блендері.

Якщо тофу було надто тверде і блендер не справляється, додайте кілька ст.

Джерело матеріала
loader