Готуємо дуже смачний веганський десерт по рецепту food-блогера Ганни Пундак.
- 300 г цільнозернового пшеничного борошна.
- 350 мл соєвого молока.
- 150 г еретритолу / ксилітолу.
- 1 ст.
яблучного оцту.
- 100 мл олії без запаху.
- 1 ч.
порошку для випікання.
- 1 ч.
л соди.
- Щіпка солі.
- Ванільного екстракту.
Розігріти духовку до 180°C.
Приготувати форму для випікання (в мене діаметр 20 см), вистелити її пергаментом та змастити олією.
Молоко змішати з оцтом та відставити на 5 хв, має стати консистенції кефіру.
Борошно просіяти.
Змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, сода, порошок для випікання.
Змішати молоком, олію та сухі компоненти.
Вилити в форму і випікати 40 - 45 хв, до сухого сірника.
- 300 г вареної білої квасолі.
- 80 г кокосової олії.
- 200 мл рослинного молока.
- 100 г фініків без кісточок*.
- 1 лимон.
- Щіпка солі.
- Ванільний екстракт.
* Фініки можна замінити на будь-який цукор чи підсолоджувач – змелений в пудру.
Це впливає також на колір крему.
При бажанні квасолю можна почистити, тоді крем буде більш ніжним і ще смачнішим.
Лимон помити та обдати кип’ятком, стерти з нього цедру та вичавити сік.
На маленькому вогні розтопити кокосову олію.
Фініки залити кип’ятком і промити.
Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідної маси.
Помістити в холодильник на 2-3 год.
▫️Пропитка для бісквіта.
- 150 мл апельсинового соку⠀.
- Гранат.
- 100 г волоський горіх — підсмажити на сухій пательні, при бажанні додати трішки підсолоджувачу або цукру.
▫️Складаємо торт:.
Розрізати корж повздовж на два коржі (можна делікатно зрізати верх - шапочку, щоб поверхня торту була рівна).
Нижній пропитати половиною апельсинового соку, зверху викласти рівномірно крем.
На крем другий корж, який також пропитати соком.
Після, викласти весь крем, що залишився і рівномірно розподілити його по поверхні та боках.
Торт помістити в холодильник на 5-8 годин.