Веганський торт з фініками, кокосовою олією та рослинним молоком: простий рецепт
Веганський торт з фініками, кокосовою олією та рослинним молоком: простий рецепт

Веганський торт з фініками, кокосовою олією та рослинним молоком: простий рецепт

Готуємо дуже смачний веганський десерт по рецепту food-блогера Ганни Пундак.

- 300 г цільнозернового пшеничного борошна.

- 350 мл соєвого молока.

- 150 г еретритолу / ксилітолу.

- 1 ст.

яблучного оцту.

- 100 мл олії без запаху.

- 1 ч.

порошку для випікання.

- 1 ч.

л соди.

- Щіпка солі.

- Ванільного екстракту.

Розігріти духовку до 180°C.

Приготувати форму для випікання (в мене діаметр 20 см), вистелити її пергаментом та змастити олією.

Молоко змішати з оцтом та відставити на 5 хв, має стати консистенції кефіру.

Борошно просіяти.

Змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, сода, порошок для випікання.

Змішати молоком, олію та сухі компоненти.

Вилити в форму і випікати 40 - 45 хв, до сухого сірника.

- 300 г вареної білої квасолі.

- 80 г кокосової олії.

- 200 мл рослинного молока.

- 100 г фініків без кісточок*.

- 1 лимон.

- Щіпка солі.

- Ванільний екстракт.

* Фініки можна замінити на будь-який цукор чи підсолоджувач – змелений в пудру.

Це впливає також на колір крему.

При бажанні квасолю можна почистити, тоді крем буде більш ніжним і ще смачнішим.

Лимон помити та обдати кип’ятком, стерти з нього цедру та вичавити сік.

На маленькому вогні розтопити кокосову олію.

Фініки залити кип’ятком і промити.

Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідної маси.

Помістити в холодильник на 2-3 год.

▫️Пропитка для бісквіта.

- 150 мл апельсинового соку⠀.

- Гранат.

- 100 г волоський горіх — підсмажити на сухій пательні, при бажанні додати трішки підсолоджувачу або цукру.

▫️Складаємо торт:.

Розрізати корж повздовж на два коржі (можна делікатно зрізати верх - шапочку, щоб поверхня торту була рівна).

Нижній пропитати половиною апельсинового соку, зверху викласти рівномірно крем.

На крем другий корж, який також пропитати соком.

Після, викласти весь крем, що залишився і рівномірно розподілити його по поверхні та боках.

Торт помістити в холодильник на 5-8 годин.

Источник материала
loader