Бісквіт королеви Вікторії
Бісквіт королеви Вікторії

Бісквіт королеви Вікторії

Уже понад 200 років члени британської королівської родини обожнюють десерт, який був особливо популярним в епоху правління королеви Вікторії (1837-1901).

Королева була одним із найуспішніших правителів Англії.

Протягом її правління країна досягнула культурного і промислового процвітання.

До того ж Вікторія була щасливою в особистому житті — більше 20 років вона прожила у шлюбі із принцом Альбертом і залишила короні аж дев’ять спадкоємців.

Відомо, що Її Величність була ще тою гурманкою! Під час пізнього сніданку або 5-годинного чаювання Вікторія просила подавати її улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками.

З того часу страва стала неймовірно популярною у Британії.

Уже понад 200 років британці надають перевагу полунично-вершковому бісквіту і не готові зраджувати йому з іншими десертами.

Пропонуємо приготувати популярне тістечко у себе вдома і потішити рідних королівським десертом.

Для цього вам знадобиться всього 30 хвилин часу і гарний настрій.

Нумо готувати!.

Бісквіт королеви Вікторії.

Інгредієнти (для 5-6 порцій):.

Вершкове масло 250 г.

Цукор 250 г.

Борошно 250 г.

Розпушувач 8 г.

Яйця 4 шт.

Цедра лимона.

Ванільний екстракт 2 ч.

Малина.

Полуничне варення.

Збиті вершки або маскарпоне.

1.У глибокій посудині змішати вершкове масло і цукор.

Збити міксером до появи однорідної суміші.

2.Додати яєць і збивати ще протягом однієї хвилини.

3.Додати борошно, розпушувач, ваніль і цедру лимона.

Тісто готове!.

4.Змастити форму для випікання вершковим маслом і заповнити тістом.

Запікати при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.

5.Готовий корж залишити охолонути.

Потім розрізати на дві рівні частини.

6.У глибокій мисці з`єднати джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси.

Помастити готовим ягідним кремом коржі.

Верхній корж змастити вершками або маскарпоне.

Прикрасьте десерт свіжими ягодами і цукровою пудрою.

Джерело матеріала
loader