Уже понад 200 років члени британської королівської родини обожнюють десерт, який був особливо популярним в епоху правління королеви Вікторії (1837-1901).
Королева була одним із найуспішніших правителів Англії.
Протягом її правління країна досягнула культурного і промислового процвітання.
До того ж Вікторія була щасливою в особистому житті — більше 20 років вона прожила у шлюбі із принцом Альбертом і залишила короні аж дев’ять спадкоємців.
Відомо, що Її Величність була ще тою гурманкою! Під час пізнього сніданку або 5-годинного чаювання Вікторія просила подавати її улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками.
З того часу страва стала неймовірно популярною у Британії.
Уже понад 200 років британці надають перевагу полунично-вершковому бісквіту і не готові зраджувати йому з іншими десертами.
Пропонуємо приготувати популярне тістечко у себе вдома і потішити рідних королівським десертом.
Для цього вам знадобиться всього 30 хвилин часу і гарний настрій.
Нумо готувати!.
Бісквіт королеви Вікторії.
Інгредієнти (для 5-6 порцій):.
Вершкове масло 250 г.
Цукор 250 г.
Борошно 250 г.
Розпушувач 8 г.
Яйця 4 шт.
Цедра лимона.
Ванільний екстракт 2 ч.
Малина.
Полуничне варення.
Збиті вершки або маскарпоне.
1.У глибокій посудині змішати вершкове масло і цукор.
Збити міксером до появи однорідної суміші.
2.Додати яєць і збивати ще протягом однієї хвилини.
3.Додати борошно, розпушувач, ваніль і цедру лимона.
Тісто готове!.
4.Змастити форму для випікання вершковим маслом і заповнити тістом.
Запікати при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.
5.Готовий корж залишити охолонути.
Потім розрізати на дві рівні частини.
6.У глибокій мисці з`єднати джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси.
Помастити готовим ягідним кремом коржі.
Верхній корж змастити вершками або маскарпоне.
Прикрасьте десерт свіжими ягодами і цукровою пудрою.