П’ять найпопулярніших рецептів кави справжнього львів’янина
П’ять найпопулярніших рецептів кави справжнього львів’янина

П’ять найпопулярніших рецептів кави справжнього львів’янина

Кажуть, що у Львові навіть вулиці пахнуть кавою, оскільки тут її готують ледь не всюди.

Проте, в такому різноманітті кавових рецептів найважче знайти щось особливе.

Дізналося п’ять унікальних рецептів кави, які готують та подають тільки у Львові сьогодні допоможе нам Торгова марка Кава старого Львова.

Лише вдихнувши запах, яким просякнуте повітря у місті, тільки ковтнувши у «Вірменці» чи «Віденській», «Світі кави» чи в «Атлясі» «чорну як ніч, солодку як гріх, гарячу як поцілунок, міцну, як прокльон», розумієш її притягальну силу.

Щоби повторити це враження, відновити смак і все, що з ним пов’язане, до Львова приїжджають спеціально.

Приїжджають, щоб випити кави, щоб зустрітись на каві, щоб купити кави… Тут є кавові екскурсії, вечірки, фестивалі.

Тут обирають кавових королів і королев.

Тут варять каву у велетенській джезві….

Рецепт кави зі Львова №1.

«Віденська кава» за Юрієм Кульчицьким.

Варимо чорну каву на піску, або ж у турці.

Потім – додаємо у неї три ложки молока і півтори ложки меду.

Найкраще смакує така кава з віденським кіпфелем (присипаним цукровою пудрою рогаликом).

Попробуєте зварити?.

Кава в турці на пісочку.

Рецепт кави зі Львова № 2.

Кава «Сюрприз».

Кажуть, що це улюблена кава львів’ян.

А як щодо Ваших вподобань? Зваріть густу чорну каву у джезві, дайте їй трішки, з пів хвилини, охолонути.

Потім збийте міксером до густої піни холодні яєчні жовтки з цукровою пудрою.

А відтак – легко викладіть ложкою Ваші зпінені жовтки на кавусю.

Ну як, засмакувала Вам ця львівська кава?.

Рецепт кави зі Львова № 3.

Традиційна «Кава по-львівськи».

Щедро змеліть добру зернову каву, зваріть її на піску.

Але добре слідкуйте, аби кава Вам не «втекла».

Потім додайте у приготовлену чорну каву до смаку цитрини і щіпку кориці.

Зачекайте, ще не пийте! Крапніть у Вашу каву по-львівськи трішки міцної настоянки – і нехай Вам смакує!.

Кава з цитриною.

Рецепт кави зі Львова № 4.

«Фірмова Львівська кава».

Така львівська кавуся найбільше сподобається для всіх «кавових експериментаторів».

Секрет цієї кави простий: заваріть міцне еспресо, візьміть ягідний соус і вершки.

Мабуть Ви вже скривилися від однієї думки, що ці всі інгредієнти потрібно між собою перемішати.

Але ж ні! Смакуйте каву маленькими ковточками і закушуйте її ягідним соусом (а ще – добре смакує вишневий соус) з вершками.

Для гурманів пропонуємо ще покласти на блюдце кульку ванільного морозива.

Приємного Вам кавування!.

Кава з корицею.

Рецепт кави зі Львова № 5.

«П’яна львівська кава».

Мабуть назва цієї кави зі Львова говорить сама за себе.

Ніщо так не зігріває взимку у Львові – як «п’яна львівська кава».

Просимо не плутати з кавою по-ірландськи! Галицький варіант такої кави має складатися з суто львівських алкогольних інгредієнтів: солодких тягучих лікерів («шоколадний», «амаретто», «ванільний» тощо).

Найкраще до такої кави пасують львівські лікери «Старий Ринок».

Теплої і смачної Вам кави!.

А яким рецептом приготування кави користуєтесь ви? Поділіться секретом в коментарях.

Наталка СТУДНЯ.

Джерело матеріала
loader