/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F207%2F8ee151da9a8757995266dcedb22ff777.jpg)
П’ять найпопулярніших рецептів кави справжнього львів’янина
Кажуть, що у Львові навіть вулиці пахнуть кавою, оскільки тут її готують ледь не всюди.
Проте, в такому різноманітті кавових рецептів найважче знайти щось особливе.
Дізналося п’ять унікальних рецептів кави, які готують та подають тільки у Львові сьогодні допоможе нам Торгова марка Кава старого Львова.
Лише вдихнувши запах, яким просякнуте повітря у місті, тільки ковтнувши у «Вірменці» чи «Віденській», «Світі кави» чи в «Атлясі» «чорну як ніч, солодку як гріх, гарячу як поцілунок, міцну, як прокльон», розумієш її притягальну силу.
Щоби повторити це враження, відновити смак і все, що з ним пов’язане, до Львова приїжджають спеціально.
Приїжджають, щоб випити кави, щоб зустрітись на каві, щоб купити кави… Тут є кавові екскурсії, вечірки, фестивалі.
Тут обирають кавових королів і королев.
Тут варять каву у велетенській джезві….
Рецепт кави зі Львова №1.
«Віденська кава» за Юрієм Кульчицьким.
Варимо чорну каву на піску, або ж у турці.
Потім – додаємо у неї три ложки молока і півтори ложки меду.
Найкраще смакує така кава з віденським кіпфелем (присипаним цукровою пудрою рогаликом).
Попробуєте зварити?.
Кава в турці на пісочку.
Рецепт кави зі Львова № 2.
Кава «Сюрприз».
Кажуть, що це улюблена кава львів’ян.
А як щодо Ваших вподобань? Зваріть густу чорну каву у джезві, дайте їй трішки, з пів хвилини, охолонути.
Потім збийте міксером до густої піни холодні яєчні жовтки з цукровою пудрою.
А відтак – легко викладіть ложкою Ваші зпінені жовтки на кавусю.
Ну як, засмакувала Вам ця львівська кава?.
Рецепт кави зі Львова № 3.
Традиційна «Кава по-львівськи».
Щедро змеліть добру зернову каву, зваріть її на піску.
Але добре слідкуйте, аби кава Вам не «втекла».
Потім додайте у приготовлену чорну каву до смаку цитрини і щіпку кориці.
Зачекайте, ще не пийте! Крапніть у Вашу каву по-львівськи трішки міцної настоянки – і нехай Вам смакує!.
Кава з цитриною.
Рецепт кави зі Львова № 4.
«Фірмова Львівська кава».
Така львівська кавуся найбільше сподобається для всіх «кавових експериментаторів».
Секрет цієї кави простий: заваріть міцне еспресо, візьміть ягідний соус і вершки.
Мабуть Ви вже скривилися від однієї думки, що ці всі інгредієнти потрібно між собою перемішати.
Але ж ні! Смакуйте каву маленькими ковточками і закушуйте її ягідним соусом (а ще – добре смакує вишневий соус) з вершками.
Для гурманів пропонуємо ще покласти на блюдце кульку ванільного морозива.
Приємного Вам кавування!.
Кава з корицею.
Рецепт кави зі Львова № 5.
«П’яна львівська кава».
Мабуть назва цієї кави зі Львова говорить сама за себе.
Ніщо так не зігріває взимку у Львові – як «п’яна львівська кава».
Просимо не плутати з кавою по-ірландськи! Галицький варіант такої кави має складатися з суто львівських алкогольних інгредієнтів: солодких тягучих лікерів («шоколадний», «амаретто», «ванільний» тощо).
Найкраще до такої кави пасують львівські лікери «Старий Ринок».
Теплої і смачної Вам кави!.
А яким рецептом приготування кави користуєтесь ви? Поділіться секретом в коментарях.
Наталка СТУДНЯ.
