Пісне меню: готуємо фруктову галету
Пісне меню: готуємо фруктову галету

Пісне меню: готуємо фруктову галету

Розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення, джем.

Інгредієнти для великої галети, 38‒40 см.

Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:.

320 гр борошна (також можна експериментувати з різним борошном);.

100 мл води (дуже гарячої);.

100 мл олії;.

1 ч.

порошку для випічки;.

Змішати олію з майже киплячою водою.

Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто.

Воно буде м’яким та еластичним.

Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі.

В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.

Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки.

Посипати паніровочними сухарями або манкою.

Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти.

Відступати від краю десь на 5 см.

Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.

Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою.

Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.

Випікати при 210° 50‒60 хв., або пока галета не зарум’яниться.

Джерело матеріала
loader