Розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення, джем.
Інгредієнти для великої галети, 38‒40 см.
Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:.
320 гр борошна (також можна експериментувати з різним борошном);.
100 мл води (дуже гарячої);.
100 мл олії;.
1 ч.
порошку для випічки;.
Змішати олію з майже киплячою водою.
Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто.
Воно буде м’яким та еластичним.
Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі.
В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.
Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки.
Посипати паніровочними сухарями або манкою.
Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти.
Відступати від краю десь на 5 см.
Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.
Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою.
Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.
Випікати при 210° 50‒60 хв., або пока галета не зарум’яниться.