«Вологий, солодкий, із запахом літа та мигдалю.
Люблю такі десерти коли робиться швидко, виглядає по-домашньому, а смакує як в ресторані.
До речі, цей рецепт я створила для нашого літнього меню.
Пиріг всім смакував, але додамо його восени (зі сливами, наприклад), а зараз вибрали інший мій десерт.
Вам не потрібно чекати до осені, щоб спробувати, бо може зробити його вже», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.⠀.
Інгредієнти:.
• 500 г свіжих абрикосів.
• 50 г мигдалевих пластівців.
• 150 г пшеничного ЦЗ борошна (або спельтового).
• 100 г мигдального борошна (або меленого мигдалю).
• 120 г веганського масла (або кокосової олії).
• 100 г кокосового цукру (або тростинового).
• 200 г соєвого молока.
• 3 ст.
лимонного соку.
• 1 ч.
цедри лимона.
• 1 ст.
ванільного екстракту.
• 1 ч.
• 1 ч.
порошку для випікання.
• Щіпка солі⠀.
Соєве молоко поєднати з лимонним соком та відставити на 10 хв.
Розтопити веганське масло, але щоб воно не було гарячим.
Розігріти духовку до 170°C.
Поєднати сухі компоненти — 2 види борошна, цукор, порошок для випікання, соду, сіль.
Абрикоси розрізати навпіл, очистити від кісточки та нарізати скибочками.
Поєднати всі компоненти сухі: молоко, масло, ваніль, цедру і замішати тісто.
Тісто перелити в форму для випікання (в мене діаметр 18 см), зверху викласти абрикоси, посипати пластівцями і випікати 55-60 хв.
Як пиріг охолоне, можна його виймати з форми та подавати.