Пиріг з абрикосами та мигдалем без яєць, масла і молока
Пиріг з абрикосами та мигдалем без яєць, масла і молока

Пиріг з абрикосами та мигдалем без яєць, масла і молока

«Вологий, солодкий, із запахом літа та мигдалю.

Люблю такі десерти коли робиться швидко, виглядає по-домашньому, а смакує як в ресторані.

До речі, цей рецепт я створила для нашого літнього меню.

Пиріг всім смакував, але додамо його восени (зі сливами, наприклад), а зараз вибрали інший мій десерт.

Вам не потрібно чекати до осені, щоб спробувати, бо може зробити його вже», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.⠀.

Інгредієнти:.

• 500 г свіжих абрикосів.

• 50 г мигдалевих пластівців.

• 150 г пшеничного ЦЗ борошна (або спельтового).

• 100 г мигдального борошна (або меленого мигдалю).

• 120 г веганського масла (або кокосової олії).

• 100 г кокосового цукру (або тростинового).

• 200 г соєвого молока.

• 3 ст.

лимонного соку.

• 1 ч.

цедри лимона.

• 1 ст.

ванільного екстракту.

• 1 ч.

• 1 ч.

порошку для випікання.

• Щіпка солі⠀.

Соєве молоко поєднати з лимонним соком та відставити на 10 хв.

Розтопити веганське масло, але щоб воно не було гарячим.

Розігріти духовку до 170°C.

Поєднати сухі компоненти — 2 види борошна, цукор, порошок для випікання, соду, сіль.

Абрикоси розрізати навпіл, очистити від кісточки та нарізати скибочками.

Поєднати всі компоненти сухі: молоко, масло, ваніль, цедру і замішати тісто.

Тісто перелити в форму для випікання (в мене діаметр 18 см), зверху викласти абрикоси, посипати пластівцями і випікати 55-60 хв.

Як пиріг охолоне, можна його виймати з форми та подавати.

Источник материала
loader