Вегетаріанці й вегани, проходьте повз: це — підбірка найкращих м’ясних страв.
Ситний салат з перепелиними яйцями, шніцелі та ніжна курочка з ананасами — ці рецепти змусять навіть самого прискіпливого гурмана здатися і попросити покласти побільше.
Записуй собі й поділися з друзями!.
Нюрнберзький салат з перепелиними яйцями.
На 4 порції:.
4 перепелиних яйця.
16 дрібних ковбасок для смаження.
6 ст.
л оливкової олії.
400 г редиски.
2 стебла зеленої цибулі.
2 ст.
л яблучного оцту.
сіль, мелений чорний перець.
Перепелині яйця зварити круто, охолодити проточною водою й очистити.
Розрізати на половинки.
Поки варяться яйця, ковбаски обсмажити на половині оливкової олії.
Дати трохи охолонути й нарізати кружечками.
Редис вимити, очистити та порізати скибочками.
Зелену цибулю вимити, добре обсушити й нарізати кільцями.
Для соусу олію злегка збити з оцтом.
Посолити й поперчити.
Ковбаски, редис і зелену цибулю перемішати з соусом і розкласти по порційних тарілках.
У кожну додати половинки яєць і одразу подати на стіл.
Шніцелі в мигдалі.
На 4 порції:.
2 маленькі картоплини.
300 г дайкону.
100 г натурального йогурту.
100 г сметани.
1 ст.
л гірчиці.
по 2 ст.
л оливкової олії й лимонного соку.
500 г свинини.
80 г рубленого мигдалю.
4 ст.
л борошна.
2 яйця.
100 г вершкового масла.
сіль, чорний перець.
Картоплю відварити, нарізати кружечками.
Дайкон натерти на крупній тертці.
Йогурт збити зі сметаною, гірчицею, оливковою олією і лимонним соком.
Посолити та поперчити.
Дайкон перемішати з картоплею, йогуртовим соусом і прибрати в холод.
М’ясо розрізати на 4 шматки.
Відбити, посолити й поперчити.
Мигдаль насипати в одну миску, борошно — в іншу.
Кожен шматок м’яса вмочити в яйця, обваляти в борошні, потім знову вмочити в яйця й обваляти в мигдалі.
Обсмажити шніцелі з обох сторін на вершковому маслі.
На стіл подати разом з салатом.
Закуска з сиром.
На 4 порції:.
200 г квашеної капусти.
1 багет.
350 г вершкового сиру.
40 г вершкового масла.
щіпка меленого кмину.
1 ч.
л солодкої паприки.
2 ст.
л гірчиці.
2 гілочки петрушки.
1 цибулина.
200 г шинки.
сіль перець.
Капусту помістити в друшляк, промити водою і віджати.
Багет розрізати на 4 частини, кожну розрізати уздовж навпіл.
Сир перемішати з вершковим маслом, кмином, паприкою і гірчицею.
Посолити й поперчити.
Петрушку вимити й обсушити.
З гілочок обірвати листочки та дрібно їх нарізати.
Лук очистити та нарізати півкільцями.
Перемішати з капустою.
Шинку нарізати товстими скибочками.
Нижні половинки скибочок багета змастити приготованою раніше сирною масою.
Посипати петрушкою.
Зверху укласти капусту з цибулею, шинку і накрити верхніми половинками.
Сколоти тонкими шпажками.
Курка з ананасами.
На 2 порції:.
300 г курячого філе.
1 стручок червоного солодкого перцю.
1 маленький стручок зеленого перцю.
200 г консервованого ананаса.
1 цибулина.
2 зубчики часнику.
3 ст.
л рослинної олії.
5 ст.
л соєвого соусу.
2 ст.
л ананасового сиропу.
1 ч.
л меленого перцю чилі.
Куряче філе вимити й нарізати смужками або невеликими скибочками.
Зі стручків солодкого перцю видалити насіння, м’якоть нарізати скибочками.
Ананас нарізати кубиками (сироп залишити), потім викласти в сито і промити.
Цибулю з часником очистити та порубати.
За бажанням можна додати трохи дрібних суцвіть броколі.
У глибокій сковороді нагріти олію і підрум’янити курку.
Додати цибулю з часником, смажити 3 хв.
Покласти солодкий перець і перемішати.
Смажити 5 хв.
Додати ананас (та броколі) і прогрівати протягом 3 хв на середньому вогні.
Додати соєвий соус, ананасовий сироп, перець чилі й перемішати.
Тушкувати під кришкою на маленькому вогні 10 хв.
Перед подачею на стіл можна посипати смаженим арахісом.
А які рецепти з м’ясом любиш ти? Поділися з нами в коментарях!.