Ситний обід: смачні рецепти страв з м’яса
Ситний обід: смачні рецепти страв з м’яса

Ситний обід: смачні рецепти страв з м’яса

Вегетаріанці й вегани, проходьте повз: це — підбірка найкращих м’ясних страв.

Ситний салат з перепелиними яйцями, шніцелі та ніжна курочка з ананасами — ці рецепти змусять навіть самого прискіпливого гурмана здатися і попросити покласти побільше.

Записуй собі й поділися з друзями!.

Нюрнберзький салат з перепелиними яйцями.

На 4 порції:.

4 перепелиних яйця.

16 дрібних ковбасок для смаження.

6 ст.

л оливкової олії.

400 г редиски.

2 стебла зеленої цибулі.

2 ст.

л яблучного оцту.

сіль, мелений чорний перець.

Перепелині яйця зварити круто, охолодити проточною водою й очистити.

Розрізати на половинки.

Поки варяться яйця, ковбаски обсмажити на половині оливкової олії.

Дати трохи охолонути й нарізати кружечками.

Редис вимити, очистити та порізати скибочками.

Зелену цибулю вимити, добре обсушити й нарізати кільцями.

Для соусу олію злегка збити з оцтом.

Посолити й поперчити.

Ковбаски, редис і зелену цибулю перемішати з соусом і розкласти по порційних тарілках.

У кожну додати половинки яєць і одразу подати на стіл.

Шніцелі в мигдалі.

На 4 порції:.

2 маленькі картоплини.

300 г дайкону.

100 г натурального йогурту.

100 г сметани.

1 ст.

л гірчиці.

по 2 ст.

л оливкової олії й лимонного соку.

500 г свинини.

80 г рубленого мигдалю.

4 ст.

л борошна.

2 яйця.

100 г вершкового масла.

сіль, чорний перець.

Картоплю відварити, нарізати кружечками.

Дайкон натерти на крупній тертці.

Йогурт збити зі сметаною, гірчицею, оливковою олією і лимонним соком.

Посолити та поперчити.

Дайкон перемішати з картоплею, йогуртовим соусом і прибрати в холод.

М’ясо розрізати на 4 шматки.

Відбити, посолити й поперчити.

Мигдаль насипати в одну миску, борошно — в іншу.

Кожен шматок м’яса вмочити в яйця, обваляти в борошні, потім знову вмочити в яйця й обваляти в мигдалі.

Обсмажити шніцелі з обох сторін на вершковому маслі.

На стіл подати разом з салатом.

Закуска з сиром.

На 4 порції:.

200 г квашеної капусти.

1 багет.

350 г вершкового сиру.

40 г вершкового масла.

щіпка меленого кмину.

1 ч.

л солодкої паприки.

2 ст.

л гірчиці.

2 гілочки петрушки.

1 цибулина.

200 г шинки.

сіль перець.

Капусту помістити в друшляк, промити водою і віджати.

Багет розрізати на 4 частини, кожну розрізати уздовж навпіл.

Сир перемішати з вершковим маслом, кмином, паприкою і гірчицею.

Посолити й поперчити.

Петрушку вимити й обсушити.

З гілочок обірвати листочки та дрібно їх нарізати.

Лук очистити та нарізати півкільцями.

Перемішати з капустою.

Шинку нарізати товстими скибочками.

Нижні половинки скибочок багета змастити приготованою раніше сирною масою.

Посипати петрушкою.

Зверху укласти капусту з цибулею, шинку і накрити верхніми половинками.

Сколоти тонкими шпажками.

Курка з ананасами.

На 2 порції:.

300 г курячого філе.

1 стручок червоного солодкого перцю.

1 маленький стручок зеленого перцю.

200 г консервованого ананаса.

1 цибулина.

2 зубчики часнику.

3 ст.

л рослинної олії.

5 ст.

л соєвого соусу.

2 ст.

л ананасового сиропу.

1 ч.

л меленого перцю чилі.

Куряче філе вимити й нарізати смужками або невеликими скибочками.

Зі стручків солодкого перцю видалити насіння, м’якоть нарізати скибочками.

Ананас нарізати кубиками (сироп залишити), потім викласти в сито і промити.

Цибулю з часником очистити та порубати.

За бажанням можна додати трохи дрібних суцвіть броколі.

У глибокій сковороді нагріти олію і підрум’янити курку.

Додати цибулю з часником, смажити 3 хв.

Покласти солодкий перець і перемішати.

Смажити 5 хв.

Додати ананас (та броколі) і прогрівати протягом 3 хв на середньому вогні.

Додати соєвий соус, ананасовий сироп, перець чилі й перемішати.

Тушкувати під кришкою на маленькому вогні 10 хв.

Перед подачею на стіл можна посипати смаженим арахісом.

А які рецепти з м’ясом любиш ти? Поділися з нами в коментарях!.

Источник материала
loader