Який Новий рік без улюбленого олів’є? Здивуй гостей, приготувавши до новорічного столу олів’є по-новому.
У нашому адвент-календарі ти дізнаєшся 5 ненудних рецептів олів’є: з креветками в келиху, з грибами, з куркою, з червоною рибою, з яловичиною та карбонадом.
І пам’ятай: святкові страви важливо не лише смачно приготувати, а й ефектно подати.
Немає нічого простішого за салат олів’є.
Його оригінальний секрет розробив ресторатор Люсьєн Олів’є у 1880-х роках.
Класичний рецепт олів’є.
Цікавий факт.
Існує незвичайний міф, у який вірять: справжнього рецепта салату олів’є не знає ніхто, оскільки кухар тримав його у секреті.
Але насправді ми ніколи не дізнаємось рецепт соусу для цього салату.
варені яйця.
варена картопля.
мариновані огірки.
відварний яловичий язик.
філе рябчика.
ракові шийки.
листя салату.
паста з сої.
Приготування просте: все нарізати кубиками, заправити таємничим соусом і перемішати.
Що може бути простіше?.
Приготування до Нового року та зимових свят! Не віриш? Все ще вважаєш, що це суцільне стояння в чергах, готування нон-стоп та полювання на необхідні інгредієнти для кулінарних шедеврів? Тоді ця стаття саме для тебе.
Доки весь світ тільки готується до переходу у 2022 рік, мережа «Фора» вже живе у 2022!.
Тепер гості магазинів мережі можуть не витрачати зайвий час на простій в черзі завдяки новинці — сервісу «Фора.
Як це працює:.
Скачай мобільний додаток Фора на iOC або Android.
Відкрий його в магазині.
Натисни на кошик угорі екрану.
Обери адресу свого магазину.
Проскануй товари, які кладеш у корзину.
Проскануй на касі QR-код та оплати будь-яким зручним способом.
Навіщо витрачати час на те, щоб стояти в черзі, якщо можна витратити його на спілкування з рідними або на приготування салату олів’є за новими, креативними рецептами?.
Олів’є з креветками.
4 яйця.
3 бульби картоплі.
1/2 банки консервованого зеленого горошку.
200 г креветок.
2-3 свіжі огірки.
150 г легкого майонезу.
сік 1/2 лимона.
сіль, свіжозмелений чорний перець до свого смаку.
листя кінзи або петрушки для прикраси.
Яйця зварити круто, охолодити, очистити від шкаралупи.
3 яйця нарізати дрібними кубиками, що залишилося — шматочками.
Картоплю відварити в «мундирах», охолодити, очистити та нарізати дрібними кубиками.
Креветки очистити від панцира, покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 3-5 хв.
Шумівкою вийняти, збризнути соком лимона, посолити й поперчити.
Огірок вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками.
З банки із консервованим горошком злити рідину.
Нарізані кубиками варені яйця перемішати з картоплею та 2 ст.
л майонезу.
Половину викласти на дно товстостінних келихів.
Потім шарами викласти консервований горошок, майонез, креветки, нарізані кубиками картопля, яйця й огірки.
У кожен келих додати по 1 ст.
ложці майонезу, зверху – по шматочку яйця.
Прикрасити салат листочками кінзи чи петрушки.
Олів’є з білими грибами.
2 варені картоплини.
3 курячих яйця, зварених круто.
200 г консервованого горошку.
1 невелика червона цибулина.
200 г маринованих грибів.
сіль, перець.
майонез та сметана.
Відварену картоплю та моркву, мариновані гриби та огірки нарізати кубиками.
Зварені круто яйця, цибулю і зелень порубати.
Майонез перемішати зі сметаною (3:1), поєднати з підготовленими інгредієнтами.
Посолити та поперчити.
Олів’є з червоною рибою.
відварна картопля та морква.
слабосолона червона риба.
солоні огірки.
червона цибуля.
варені круто яйця.
майонез та 2 ст.
л лимонного соку.
Відварені картопля, морква та рибу, солоні огірки нарізати кубиками.
Зелень, цибулю та зварені круто яйця порубати.
Інгредієнти полити майонезом, збитим з 2 ст.
л лимонного соку, приправити та перемішати.
Олів’є з куркою.
куряче філе.
відварна картопля, морква.
мариновані огірки.
червона цибуля.
Запечене чи відварене куряче філе дрібно нарізати.
З’єднати з нарізаними кубиками відвареною картоплею, морквою, солоними огірками, червоною цибулею та яблуком.
Приправити та перемішати з майонезом.
Олів’є з яловичиною та карбонадом.
відварна картопля та морква.
солоні огірки.
червона цибуля.
круто зварені яйця.
Відварену яловичину, картопля і морква, карбонад та солоні огірки нарізати кубиками.
Цибулю, зварені круто яйця і зелень порубати.
Підготовлені інгредієнти з’єднати у великій місткості, посолити та поперчити.
Заправити майонезом.
А як ти готуєш салат олів’є? Розкажи нам свій улюблений рецепт!.