5 ненудних рецептів олів’є для тих, хто втомився від класики
5 ненудних рецептів олів’є для тих, хто втомився від класики

5 ненудних рецептів олів’є для тих, хто втомився від класики

Який Новий рік без улюбленого олів’є? Здивуй гостей, приготувавши до новорічного столу олів’є по-новому.

У нашому адвент-календарі ти дізнаєшся 5 ненудних рецептів олів’є: з креветками в келиху, з грибами, з куркою, з червоною рибою, з яловичиною та карбонадом.

І пам’ятай: святкові страви важливо не лише смачно приготувати, а й ефектно подати.

Немає нічого простішого за салат олів’є.

Його оригінальний секрет розробив ресторатор Люсьєн Олів’є у 1880-х роках.

Класичний рецепт олів’є.

Цікавий факт.

Існує незвичайний міф, у який вірять: справжнього рецепта салату олів’є не знає ніхто, оскільки кухар тримав його у секреті.

Але насправді ми ніколи не дізнаємось рецепт соусу для цього салату.

варені яйця.

варена картопля.

мариновані огірки.

відварний яловичий язик.

філе рябчика.

ракові шийки.

листя салату.

паста з сої.

Приготування просте: все нарізати кубиками, заправити таємничим соусом і перемішати.

Що може бути простіше?.

Приготування до Нового року та зимових свят! Не віриш? Все ще вважаєш, що це суцільне стояння в чергах, готування нон-стоп та полювання на необхідні інгредієнти для кулінарних шедеврів? Тоді ця стаття саме для тебе.

Доки весь світ тільки готується до переходу у 2022 рік, мережа «Фора» вже живе у 2022!.

Тепер гості магазинів мережі можуть не витрачати зайвий час на простій в черзі завдяки новинці — сервісу «Фора.

Як це працює:.

Скачай мобільний додаток Фора на iOC або Android.

Відкрий його в магазині.

Натисни на кошик угорі екрану.

Обери адресу свого магазину.

Проскануй товари, які кладеш у корзину.

Проскануй на касі QR-код та оплати будь-яким зручним способом.

Навіщо витрачати час на те, щоб стояти в черзі, якщо можна витратити його на спілкування з рідними або на приготування салату олів’є за новими, креативними рецептами?.

Олів’є з креветками.

4 яйця.

3 бульби картоплі.

1/2 банки консервованого зеленого горошку.

200 г креветок.

2-3 свіжі огірки.

150 г легкого майонезу.

сік 1/2 лимона.

сіль, свіжозмелений чорний перець до свого смаку.

листя кінзи або петрушки для прикраси.

Яйця зварити круто, охолодити, очистити від шкаралупи.

3 яйця нарізати дрібними кубиками, що залишилося — шматочками.

Картоплю відварити в «мундирах», охолодити, очистити та нарізати дрібними кубиками.

Креветки очистити від панцира, покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 3-5 хв.

Шумівкою вийняти, збризнути соком лимона, посолити й поперчити.

Огірок вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками.

З банки із консервованим горошком злити рідину.

Нарізані кубиками варені яйця перемішати з картоплею та 2 ст.

л майонезу.

Половину викласти на дно товстостінних келихів.

Потім шарами викласти консервований горошок, майонез, креветки, нарізані кубиками картопля, яйця й огірки.

У кожен келих додати по 1 ст.

ложці майонезу, зверху – по шматочку яйця.

Прикрасити салат листочками кінзи чи петрушки.

Олів’є з білими грибами.

2 варені картоплини.

3 курячих яйця, зварених круто.

200 г консервованого горошку.

1 невелика червона цибулина.

200 г маринованих грибів.

сіль, перець.

майонез та сметана.

Відварену картоплю та моркву, мариновані гриби та огірки нарізати кубиками.

Зварені круто яйця, цибулю і зелень порубати.

Майонез перемішати зі сметаною (3:1), поєднати з підготовленими інгредієнтами.

Посолити та поперчити.

Олів’є з червоною рибою.

відварна картопля та морква.

слабосолона червона риба.

солоні огірки.

червона цибуля.

варені круто яйця.

майонез та 2 ст.

л лимонного соку.

Відварені картопля, морква та рибу, солоні огірки нарізати кубиками.

Зелень, цибулю та зварені круто яйця порубати.

Інгредієнти полити майонезом, збитим з 2 ст.

л лимонного соку, приправити та перемішати.

Олів’є з куркою.

куряче філе.

відварна картопля, морква.

мариновані огірки.

червона цибуля.

Запечене чи відварене куряче філе дрібно нарізати.

З’єднати з нарізаними кубиками відвареною картоплею, морквою, солоними огірками, червоною цибулею та яблуком.

Приправити та перемішати з майонезом.

Олів’є з яловичиною та карбонадом.

відварна картопля та морква.

солоні огірки.

червона цибуля.

круто зварені яйця.

Відварену яловичину, картопля і морква, карбонад та солоні огірки нарізати кубиками.

Цибулю, зварені круто яйця і зелень порубати.

Підготовлені інгредієнти з’єднати у великій місткості, посолити та поперчити.

Заправити майонезом.

А як ти готуєш салат олів’є? Розкажи нам свій улюблений рецепт!.

Источник материала
loader