Серпень — сезон груш. З цього приводу готуємо дуже смачний солоний тарт із грушею. Український food-блогер Яна Станішевська поділилася супершвидким і дуже постим рецептом приготування небанального десерту:
Готуємо тарт із грушею
Три інгредієнти для тіста:
масло вершкове 125 г
200 г борошна
1 яйце
Начинка:
4-5 груш залежно від розміру
50 гр сиру дор блю
Покроковий рецепт тарта:
Для приготування тіста натираємо на тертці холодне масло, прямо з морозилки, висипаємо борошно і перемішуємо в крихту.
Вбиваємо яйце і швидко замішуємо (до хвилини) тісто в кулю. Накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник хвилин на 15-20.
В цей час нарізаємо груші, спочатку на половинки (виймаємо насіння) і нарізаємо вздовж або впоперек (як завгодно) тоненькими шматочками.
Включаємо духовку на 200 °C.
Дістаємо тісто і викладаємо його тонким шаром у форму (я це навіть роблю руками, без качалки).
Зверху викладаємо груші (як на фото) і кришимо зверху дор блю. За бажанням можете спеціями улюбленими присипати.
Ставимо тарт у духовку на 30 хвилин. Все, найсмачніший десерт готовий!