Кабачки в клярі з горіхами, чилі та йогуртом
Кабачки в клярі з горіхами, чилі та йогуртом

Кабачки в клярі з горіхами, чилі та йогуртом

«Напевно, ви не раз смажили кабачки в борошні чи робили це в клярі. Нічого надскладного, а виходить смачний та швидкий гарнір. Отож, до популярного виду приготування кабачків ми вирішили додати ще оригінальних інгредієнтів, щоб це поєднання розкрило для вас смак кабачків зовсім по-іншому», — говорить Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування кабачків в клярі

Беріть молоді невеличкі кабачки без насіння всередині та не очищайте їх від шкірки. Ми зробили кляр з яйця і борошна. Ще радимо до цієї суміші в посуді влити трішки темного пива для інтенсивності та яскравості смаку. 

Для балансу смаку, на смажені в клярі кабачки ми зверху виклали йогурт, посипали горіхами, пластівцями перцю чилі та листям м’яти. Також з цих складників можна зробити соус, змішавши всі інгредієнти в посуді. Потім покладіть його на кожен кружечок чи подайте в окремій соусниці. Виберіть варіант до вашого смаку.

Як приготувати кабачки в клярі

Інгредієнти:

500 г кабачків

1-2 яйця

4 ст. л. пшеничного борошна

30 г ядер волоських горіхів

2 ст. л. соняшникової олії

100 г натурального густого йогурту

1 дрібка перцю чилі в пластівцях

2 гілочки м’яти

сіль та перець до смаку

Кабачки в клярі з горіхами, чилі та йогуртом: покроковий рецепт

Кабачки (500 г) вимийте та поріжте однаковими кружальцями завтовшки 5 мм.

Підготуйте інгредієнти для кляру. В невеличкій мисці збийте виделкою 1-2 яйця, додайте сіль та перець до смаку. В окрему пласку тарілку всипте 4 ст. л. пшеничного борошна.

Розігрійте пательню з олією і обсмажте кабачки до золотистої скоринки з обох боків.

Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії. Беріть один кружечок занурюйте його спочатку в борошно, а потім у збите яйце, потім знову в борошно. Смажте на пательні з обох боків до золотавої скоринки. Викладайте на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру. Якщо олії у пательні замало, додайте ще.

Ядра волоських горіхів (30 г ) подрібніть за допомогою ножа чи складіть у чистий рушник та побийте кулінарним молотком.

Перекладіть кабачки в клярі на тарілку, посипте горіхами, пластівцями перцю чилі та листочка м’яти з двох гілочок. За бажанням збільште кількість перцю та використовуйте слайси свіжого. Зверху викладіть 100 г натурального густого йогурту без цукру.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенко, українська кухня
Джерело матеріала
loader