«Напевно, ви не раз смажили кабачки в борошні чи робили це в клярі. Нічого надскладного, а виходить смачний та швидкий гарнір. Отож, до популярного виду приготування кабачків ми вирішили додати ще оригінальних інгредієнтів, щоб це поєднання розкрило для вас смак кабачків зовсім по-іншому», — говорить Євген Клопотенко.
Поради щодо приготування кабачків в клярі
Беріть молоді невеличкі кабачки без насіння всередині та не очищайте їх від шкірки. Ми зробили кляр з яйця і борошна. Ще радимо до цієї суміші в посуді влити трішки темного пива для інтенсивності та яскравості смаку.
Для балансу смаку, на смажені в клярі кабачки ми зверху виклали йогурт, посипали горіхами, пластівцями перцю чилі та листям м’яти. Також з цих складників можна зробити соус, змішавши всі інгредієнти в посуді. Потім покладіть його на кожен кружечок чи подайте в окремій соусниці. Виберіть варіант до вашого смаку.
Як приготувати кабачки в клярі
Інгредієнти:
500 г кабачків
1-2 яйця
4 ст. л. пшеничного борошна
30 г ядер волоських горіхів
2 ст. л. соняшникової олії
100 г натурального густого йогурту
1 дрібка перцю чилі в пластівцях
2 гілочки м’яти
сіль та перець до смаку
Кабачки в клярі з горіхами, чилі та йогуртом: покроковий рецепт
Кабачки (500 г) вимийте та поріжте однаковими кружальцями завтовшки 5 мм.
Підготуйте інгредієнти для кляру. В невеличкій мисці збийте виделкою 1-2 яйця, додайте сіль та перець до смаку. В окрему пласку тарілку всипте 4 ст. л. пшеничного борошна.
Розігрійте пательню з олією і обсмажте кабачки до золотистої скоринки з обох боків.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії. Беріть один кружечок занурюйте його спочатку в борошно, а потім у збите яйце, потім знову в борошно. Смажте на пательні з обох боків до золотавої скоринки. Викладайте на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру. Якщо олії у пательні замало, додайте ще.
Ядра волоських горіхів (30 г ) подрібніть за допомогою ножа чи складіть у чистий рушник та побийте кулінарним молотком.
Перекладіть кабачки в клярі на тарілку, посипте горіхами, пластівцями перцю чилі та листочка м’яти з двох гілочок. За бажанням збільште кількість перцю та використовуйте слайси свіжого. Зверху викладіть 100 г натурального густого йогурту без цукру.