Готуємо соковитий апельсиновий пиріг
Готуємо соковитий апельсиновий пиріг

Готуємо соковитий апельсиновий пиріг

«Напрочуд ароматний та соковитий апельсиновий пиріг просто створений для того, аби наповнити ваш дім затишком та щастям. Завдяки цедрі у тісті та просоченню цукровим апельсиновим сиропом пиріг виходить м’яким, з насиченим цитрусовим смаком. А глазур з білого шоколаду робить пиріг ідеальним для святкування ваших особливих подій», — додає Євген Клопотенко.

Поради з приготування апельсинового пирога

Соковитий апельсиновий пиріг не потребуватиме від вас забагато зусиль. Особливо, якщо ви будете використовувати для замішування тіста кухонний комбайн чи міксер. Хороше тісто можна зробити й за допомогою віничка, але в цьому випадку може знадобитися трохи більше часу. 

Коли будете натирати апельсинову цедру, слідкуйте, аби біла частина не потрапляла у тісто. Вона може надати готовому пирогу зайвої гірчинки. 

Час випікання апельсинового пирога може варіюватися в залежності від особливостей вашої духовки та товщини шару пирога.

Як приготувати апельсиновий пиріг

Інгредієнти:

Для тіста:

4 яйця

220 г цукру

250 г борошна

150 мл вершків 33% жирності

75 г вершкового масла (+25 г для змащення форми)

1 ч. л. розпушувача

цедра одного апельсина

1 дрібка солі

Для сиропу для просочення пирога:

сік одного апельсина

50 г цукру

Для прикрашання:

100 г білого шоколаду

2 ст. л. соняшникової олії

Апельсиновий пиріг: покроковий рецепт

Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180 градусів. Вбийте у миску 4 яйця, додайте 220 г цукру й дрібку солі. Збийте до пишної маси у комбайні чи за допомогою віничка.

Влийте у миску 150 мл вершків жирністю 33%. Ретельно помийте апельсин та натріть цедру до тіста на тертці з маленькими отворами. Продовжуйте збивати на низьких оборотах міксера чи віничком.

Всипте у миску з сумішшю 250 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Ретельно перемішайте за допомогою силіконової лопатки.

У невеличкій каструлі розтопіть 75 г вершкового масла. Дайте трохи охолонути та додайте у тісто. Ще раз добре перемішайте до однорідності.

Форму для випікання змастіть 25 г вершкового масла. Рівномірно заповніть форму тістом. Поставте випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Тим часом приготуйте сироп для просочення пирога. Вичавіть у каструлю сік апельсина, з якого ми знімали цедру. Додайте 50 г цукру, доведіть до кипіння, щоб цукор розтанув. Дайте охолонути.

Готовий пиріг дістаньте з духовки. Дайте трохи остигнути, не виймаючи з форми. Зробіть проколи дерев’яною шпажкою та залийте сиропом. Залиште пиріг до повного вистигання. Охолоджений пиріг дістаньте з форми та викладіть на велику тарілку для подачі.

У вогнетривку миску викладіть 100 г білого шоколаду, поламавши його на невеличкі шматочки. Встановіть миску на парову баню, влийте 2 ст. л. соняшникової олії. Прогрівайте до повного об’єднання мас. Змастіть пиріг шоколадною глазур’ю.


Теги: готуємо вдома, десерт ELLE, рецепти клопотенка
Джерело матеріала
loader