Так теж можна: рецепт граноли з кукурудзяної крупи
Так теж можна: рецепт граноли з кукурудзяної крупи

Так теж можна: рецепт граноли з кукурудзяної крупи

«Гранола — це смачний сніданок, який можна один раз зробити, покласти в скляні банки, які герметично закриваються, та радувати себе й близьких смачною стравою. Як правило, гранолу готують із вівсянки. Останню запікають із вершковим маслом, медом і горіхами. Я ж вирішив приготувати гранолу з кукурудзяної крупи. Скажу чесно, вийшло дуже смачно. Можна поєднувати з йогуртом, молоком і ряжанкою.

Також хочу поділитися порадами приготування граноли, щоб ця страва у вас вийшла з першого разу», — розповідає Євген Клопотенко.

Як приготувати гранолу

• База для приготування граноли — це крупа, наприклад, вівсяна або кукурудзяна. Якщо готуєте з першої, то вибирайте ту, яка вариться мінімум 20 хвилин, а не швидкого приготування. І це повинні бути пластівці, а не подрібнена вівсянка. Кукурудзяну крупу необхідно вибрати чисту, щоб в упаковці не було сторонніх вкраплень.

• Як правило, у гранолу додають мед і він повинен покрити крупу повністю. Якщо не знаєте, як це зробити, то просто розведіть мед невеликою кількістю води, або ж скористайтеся моїм способом – додайте воду, вершки і цукор, а мед потім в готову страву.

• У гранолу можна додати будь-які горіхи, сухофрукти, шматочки кокоса, сушені ягоди, какао, шоколад і рисові пластівці.

Як приготувати гранолу з кукурудзяної крупи з йогуртом 

Інгредієнти:

150 г кукурудзяної крупи Екстра або Поленти

60 г цукру

120 мл вершків 33%

60 мл води

1-2 ст. л. меду (для подачі)

50 г волоських горіхів

400 мл йогурту (або кефіру)

1 дрібка солі

Рецепт граноли з кукурудзяної крупи: покроковий рецепт

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 180 г кукурудзяної крупи, просушіть на сухій пательні на маленькому вогні з дрібкою солі при постійному помішуванні протягом 2-4 хвилин.

Додайте 60 г цукру та трохи перемішайте. Не збільшуйте вогонь, інакше цукор пригорить.

Спостерігайте, як цукор почне підтоплюватися та перетворюватися в коричневу карамель.

Потроху помішуйте суміш лопаткою, щоб карамель не підгоріла, інакше гранола буде гірчити. Дочекайтеся, коли крупа з цукром почне збиратися в невеликі карамельні грудочки.

Потім відразу ж введіть 120 мл вершків і 60 мл води.

Не припиняйте помішувати вміст пательні, щоб отримати однорідну масу.

Дочекайтеся, коли маса стане повністю однорідною.

Перекладіть вологу масу на деко, застелене пергаментом, і розподіліть рівномірним шаром товщиною 1,5-2 мм. Поставте деко в духовку з температурою 180 градусів на 20-25 хвилин. Готовій гранолі дайте час для охолодження і застигання. Потім поламайте невеликими «осколками» зі стороною 2-3 см. Цю масу за бажанням можна скласти в скляну банку та зберігати герметично закритою, щоб волога не потрапляла всередину.

Для формування страви спочатку в тарілку вилийте 400 мл йогурту або кефіру.

Потім зверху викладіть шматочки кукурудзяної граноли. Посипте 50 г цілого або трохи подрібненого волоського горіха.

Полийте зверху 1-2 ст. л. меду або кленового сиропу. Надзвичайно корисний і смачний сніданок готовий.


Теги: гранола рецепт, корисний сніданок, рецепти клопотенка
Джерело матеріала
loader