Як приготувати салат табуле з гарбузом
Як приготувати салат табуле з гарбузом

Як приготувати салат табуле з гарбузом

«Я просто обожнюю цей простий східний салат. Взагалі мені здається, що ідея додавати крупи до салатів просто геніальна. Саме тому я готую табуле в різних варіантах — з редисом та куркою чи баклажаном. А сьогодні я вирішив приготувати салат табуле з гарбузом, оливками та пажитником. Виходить просто чудовий смак. Якщо знайдете пажитник, буде просто супер, але якщо ні, замініть його на звичайну петрушку», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати салат табуле з гарбузом

Інгредієнти:

150 г гарбуза (очищеного)

100 г кускуса

1 цибуля кримська (невеликого розміру)

100 г томатів чері

50 г оливок (без кісточки)

1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

3 ст. л. оливкової олії

30 г пажитника (свіжого) або петрушки

за смаком сіль та перець

Салат табуле з гарбузом: покроковий рецепт

Гарбуз (150 г) наріжте кубиками зі стороною близько 2 см. Обсмажте на сковороді зі олією (1 ст. л.) протягом 3-5 хвилин, поки гарбуз не стане трохи м`яким. Занадто м`яким він стати не повинен.

У каструлі запарте кускус (100 г) окропом із розрахунку 1 частина крупи — 1 частина окропу. Цибулю (1 шт.) та зелень (30 г) дрібно наріжте. Томати чері (100 г) розріжте на 2 чи 4 частини.

У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки та томати. Додайте сіль та перець за смаком, заправте оливковою олією (3 ст. л.). Смачного!

Джерело матеріала
loader