«Я просто обожнюю цей простий східний салат. Взагалі мені здається, що ідея додавати крупи до салатів просто геніальна. Саме тому я готую табуле в різних варіантах — з редисом та куркою чи баклажаном. А сьогодні я вирішив приготувати салат табуле з гарбузом, оливками та пажитником. Виходить просто чудовий смак. Якщо знайдете пажитник, буде просто супер, але якщо ні, замініть його на звичайну петрушку», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати салат табуле з гарбузом
Інгредієнти:
150 г гарбуза (очищеного)
100 г кускуса
1 цибуля кримська (невеликого розміру)
100 г томатів чері
50 г оливок (без кісточки)
1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
3 ст. л. оливкової олії
30 г пажитника (свіжого) або петрушки
за смаком сіль та перець
Салат табуле з гарбузом: покроковий рецепт
Гарбуз (150 г) наріжте кубиками зі стороною близько 2 см. Обсмажте на сковороді зі олією (1 ст. л.) протягом 3-5 хвилин, поки гарбуз не стане трохи м`яким. Занадто м`яким він стати не повинен.
У каструлі запарте кускус (100 г) окропом із розрахунку 1 частина крупи — 1 частина окропу. Цибулю (1 шт.) та зелень (30 г) дрібно наріжте. Томати чері (100 г) розріжте на 2 чи 4 частини.
У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки та томати. Додайте сіль та перець за смаком, заправте оливковою олією (3 ст. л.). Смачного!