ЄС запрошує українські міста приєднатись до ініціативи «Виклик розумних міст»
ЄС запрошує українські міста приєднатись до ініціативи «Виклик розумних міст»

ЄС запрошує українські міста приєднатись до ініціативи «Виклик розумних міст»

ЄС запрошує українські міста приєднатись до ініціативи «Виклик розумних міст» у статусі спостерігача. 30 січня відбулася онлайн-презентація українського перекладу порадника «Місцеві зелені курси. План дій». Йдеться про прив’язаний до місця план дій, спрямований на прискорення і розширення «зеленого»...

ЄС запрошує українські міста приєднатись до ініціативи «Виклик розумних міст» у статусі спостерігача.

30 січня відбулася онлайн-презентація українського перекладу порадника «Місцеві зелені курси. План дій». Йдеться про прив’язаний до місця план дій, спрямований на прискорення і розширення «зеленого» переходу міст, і націлений просувати Європейський зелений курс (ЄЗК). 

  • Організаторами події стали DiXi Group та Асоціація «Енергоефективні міста України». Ідейним натхненником створення оригінального порадника є міжнародна неурядова організація ICLEI в рамках ініціативи Європейської комісії «Виклики розумних міст».

«Виклик розумних міст», як і Європейський зелений курс, на місцевому рівні передбачає перегляд всієї діяльності міст у напрямку сталого розвитку. Він будується на тих планувальних документах і досягненнях, які міста мали раніше, як-то Угода мерів, і Європейська енергетична відзнака тощо. Нині є можливість об’єднати цей процес планування і виконувати цілі ЄЗК на місцевому рівні.

Статус міста-спостерігача дозволяє ознайомитися з інструментами для реалізації Місцевих зелених курсів, брати участь у заходах ініціативи, а також долучитися до мережі з сотень європейських міст. Це полегшить вступ України до ЄС та допоможе досягти цілі нульових викидів.

Нині понад 180 європейських міст вже працюють над впровадженням локальних «зелених курсів». На другому етапі Єврокомісія планує підтримати ще 80.

Якими є критерії до міст, що можуть подавати заявку на статус спостерігача?

  • Населення від 50 тисяч мешканців;
  • Заявку має подати орган місцевого самоврядування або міська рада;
  • Мотивовані взяти участь у процесі переходу і дізнатися більше про Місцеві зелені курси.

Як податися?

  • Заповнити форму; 
  • Надати лист про наміри від міського голови або його заступника (відсканована копія);
  • Надати імена двох представників і додати їх резюме. Очікується, що ці люди повинні 2-3 дні на місяць присвячувати Ініціативі;
  • Надіслати заявку до 23 лютого на [email protected], в копії [email protected];
  • Всі документи мають бути заповнені англійською.

Більше деталей вже невдовзі буде на сайті.

Проєкт реалізовує за фінансової підтримки Європейського Союзу консорціум громадських організацій, зокрема, Ресурсно- аналітичний центр “Суспільство і довкілля”, Асоціація “Енергоефективні міста України”, “Українська академія лідерства”, “Жіночий енергетичний клуб України”, “ДЗИГА” та “ПЛАТО” під загальною координацією ГО “ДІКСІ ГРУП”.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader