JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури
JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури

JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури

Тимчасовий виконувач міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв обговорив з командою Японського агентства міжнародного співробітництва JICA можливу підтримку України щодо реалізації інфраструктурних проєктів у сфері культури.
Про це повідомляє МКІП, передає Укрінформ.

Як поінформував Карандєєв, «ми працюємо над приведенням у відповідність до технічних вимог сховищ для культурних цінностей у музеях. Ми також маємо потребу у створенні спеціалізованого депозитарію, зокрема розробці проєктної документації та фінансовій підтримці технічного переоснащення».

«Крім того, ще один глобальний проєкт – реновація Національного реставраційного центру. Ця інституція працює на максимумі своїх можливостей, але в орендованому непристосованому приміщенні. Ми вже знайшли приміщення для релокації. Нині потруємо переоснащення та підвищення кваліфікації працівників», – зазначив очільник МКІП.

Читайте також: До переліку нематеріальної культурної спадщини України внесли ще один елемент

Карандєєв також наголосив на інформаційних викликах: зараз Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди, тож нас цікавить співпраця з японською стороною щодо інформаційної підтримки цих регіонів.

«Наша команда займається питаннями відбудови та відновлення України. Ми надаємо допомогу, мета якої забезпечити екстрені потреби, проте, ми зацікавлені й у співпраці щодо питань сфери культури, бо ми розуміємо її можливості. Культура є джерелом енергії для безпосередньої відбудови та відновлення міст конкретних країн», – зазначив заступник генерального директора групи місцевого та регіонального розвитку департаменту управління інфраструктурою головного офісу JICA Наомічі Муроока.

Як повідомляв Укрінформ, Карандєєв під час зустрічі в Києві з міністром освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Моріяма Масахіто обговорили співпрацю та підтримку України у сфері культури, а також збереження й відновлення культурної спадщини.

Фото: МКІП



Джерело матеріала
loader