Фільму "Жах на вулиці В'язів" змінили рейтинг, визнавши "відносно стриманим"
Фільму "Жах на вулиці В'язів" змінили рейтинг, визнавши "відносно стриманим"

Фільму "Жах на вулиці В'язів" змінили рейтинг, визнавши "відносно стриманим"

Про це пише The Guardian.

Британська рада з класифікації фільмів (BBFC) захистила своє рішення змінити сертифікацію фільму жахів "Жах на вулиці В’язів" з 18 на 15, заявивши, що дослідження аудиторії показали "сильну підтримку перекласифікації старішого контенту відповідно до сучасних стандартів".

Класичний фільм жахів 1980-х років, який розповідає про Фредді Крюгера - убивцю в рукавичках з лезами, що переслідує та вбиває підлітків у їхніх снах, під час першого виходу в прокат у Великій Британії в 1985 році отримав сертифікат 18+. Це позначення було підтверджено під час повторного випуску в кінотеатрах у 2013 році. Однак після нової заявки від студії Warner Bros сертифікат було змінено на 15+.

"У BBFC ми переглядаємо класифікацію старих фільмів, коли вони надсилаються нам дистриб’ютором, як правило, перед майбутнім перевипуском. При цьому ми застосовуємо наші поточні стандарти, викладені в опублікованих нами головних принципах класифікації. Ці вказівки змінюються з часом на основі широкомасштабного дослідження. Останнє таке проводилося за участю 12 тис. людей, щоб гарантувати, що вони продовжують відображати очікування британської аудиторії. У результаті для фільмів може знадобитися вищий або нижчий віковий рейтинг, ніж вони отримували в минулому", - зазначив прессекретар британської ради з класифікації фільмів.

Останній набір інструкцій був виданий у березні 2024 року, в якому BBFC визнала, що "люди більше стурбовані насильством у всіх вікових категоріях... через тривожні форми інтенсивного або реалістичного насильства". Однак представник BBFC каже, що головне занепокоєння глядачів пов’язане з зображенням "насильства в реальному світі" і що "сучасні глядачі, як правило, сприймають сцени насильства, які є більш фантастичними за своєю природою".

"У фільмі "Жах на вулиці В’язів", попри те що у фільмі є різні криваві моменти, відносно стриманий з погляду крові та сильніших деталізованих травм. Вбивства часто залишають уяві більше, ніж внутрішні деталі, і здебільшого відбуваються у фантастичному контексті", - додав прессекретар.


 



Джерело матеріала
loader