Жінки на війні: у Львові презентували книжку журналістки Еспресо Христини Парубій
Жінки на війні: у Львові презентували книжку журналістки Еспресо Христини Парубій

Жінки на війні: у Львові презентували книжку журналістки Еспресо Христини Парубій

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Ця книжка про історії жінок, які сьогодні виконують бойові завдання на передовій. У книжку перевтілилися відеосюжети із проєкту, який журналістка розпочала 2022 року на День захисників та захисниць та продовжує й надалі.

Жінки на війні: у Львові презентували книжку журналістки Еспресо Христини Парубій - Фото 1

Фото: Еспресо

 

Книга вийшла з друку наприкінці травня у видавництві “Дух і Літера”. Редагувати та упорядкувати книгу Христині Парубій допомогла Ірина Берлянд. Ця книга - спільний проєкт телеканалу "Еспресо", “Дух і літера”, виданий за підтримки Благодійного фонду Жеваго.

"Ми часто говоримо про загиблих, якось так у нас повелося. А я, коли пишу історії про військовослужбовців – жінок і чоловіків,  акцентую, що ми повинні говорити про тих, хто живий. Я спілкувалася зі своїми героїнями онлайн і вони відкривалися мені. Можливо, що це був якийсь такий своєрідний сеанс у психолога, але вони відкривалися й інколи розповідали особисті історії, приватні речі, те, що вони пережили, зокрема й в полоні. В книжці, до речі, є одна жінка, яка була в полоні. Вона прикордонниця. І вже коли я написала книжку та надіслала їй текст на погодження, вона не розповіла, але написала більше деталей. Тому книга – це більш повний варіант навіть тих відеосюжетів, які виходили на телеканалі Еспресо", - сказала під час презентації журналістка Христина Парубій.

Жінки на війні: у Львові презентували книжку журналістки Еспресо Христини Парубій - Фото 2

Фото: Еспресо

 

"Жінки на війні" – це 20 історій про життя військових. Усі вони на війну пішли добровільно. Брали участь в українських контрнаступах, були в гарячих точках російсько-української війни. Доти мали успішне життя, роботу, сім'ю. До кожної історії, яка відображена в книзі, додається QR-код з відеосюжетом.

Жінки на війні: у Львові презентували книжку журналістки Еспресо Христини Парубій - Фото 3

Фото: Еспресо

 

На момент виходу книги три її героїні загинули на передовій. Це Олена з позивним Мара, Дар'я з позивним Блискавка та Ірина Цибух з позивним Чека.

Книгу можна придбати на сайті видавництва.

  • До слова, у травні повідомлялося, що Росія тримає в полоні 403-х українських жінок: частина з них - цивільні. Росія також утримує жінок, доля яких невідома з 2014 року. 


Джерело матеріала
loader