Львівський спортсмен Олег Пилипяк побив рекорд Василя Вірастюка з лог-ліфту
Львівський спортсмен Олег Пилипяк побив рекорд Василя Вірастюка з лог-ліфту

Львівський спортсмен Олег Пилипяк побив рекорд Василя Вірастюка з лог-ліфту

Про це повідомили організатори події.

У селі Сокільники відбулися всеукраїнські змагання серед ветеранів війни BESTRONG GAMES. Понад сто ветеранів з різних міст України змагалися у 17-ти спортивних дисциплінах.

Новий національний рекорд із силової вправи лог-ліфт

Також того дня під час богатирського шоу встановили новий рекорд України у вправі лог-ліфт (підйом колоди).Новий національний рекорд з підйому колоди встановив львівський стронгмен Олег Пилипяк. Він підняв колоду вагою 205 кг.

Львівський спортсмен Олег Пилипяк побив рекорд Василя Вірастюка з лог-ліфту - Фото 1

Фото: надали організатори


Попередній рекорд України належав силачу Василю Вірастюку, який підняв 200-кілограму колоду.

115 ветеранів змагалися у 17-ти видах спортивних вправ: адаптивний бокс, пауерліфтинг, жим штанги лежачи, жим двох гирь сидячи, ривок гирі однією рукою (24 кг), стрільба з лука, настільний теніс, веслування на тренажері, підйом штанги на біцепс двома та однією рукою, армреслінг (стоячи та сидячи), армліфтинг та ін. Найкращі атлети у кожній вправі, окрім подарунків, отримали можливість інтегруватися в паралімпійський спорт.

Львівський спортсмен Олег Пилипяк побив рекорд Василя Вірастюка з лог-ліфту - Фото 2

Фото: надали організатори

Також того дня відбулися Всеукраїнські богатирські змагання для дітей військовослужбовців "Котигорошко", у яких взяли участь 40 юних атлетів. 

Нагадаємо, що у Львівській області активно розвивається проєкт "Ліга Нескорених" – це проєкт спортивних можливостей для військових ветеранів, який реалізовує управління молоді та спорту Львівської ОВА. Усі охочі ветерани та військовослужбовці можуть спробувати себе у відкритих тренуваннях з адаптивних видів спорту. Загалом в рамках проєкту "Ліга Нескорених" впродовж 2024 року провели 89 заходів з 16 видів спорту.

    • З 23 серпня, для відвідувачів свої двері у Львові відчинив музей народного художника України Володимира Патика. Захід приурочили до Дня Незалежності України


    Джерело матеріала
    loader