Львів’ян та гостей міста запрошують на вшанування 158 річниці від дня народження Михайла Грушевського
Львів’ян та гостей міста запрошують на вшанування 158 річниці від дня народження Михайла Грушевського

Львів’ян та гостей міста запрошують на вшанування 158 річниці від дня народження Михайла Грушевського

Михайло Грушевський
Михайло Грушевський

Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові запрошує на відзначення 158 річниці від дня народження Михайла Грушевського – видатного історика, громадського діяча, державного мужа, автора фундаментальної «Історії України-Руси»

Цьогоріч заходи з вшанування пам’яті вченого триватимуть три дні.

Пам'ятник Михайлу Грушевському відкритий у Львові 12 червня 1994 року на проспекті Шевченка
Пам’ятник Михайлу Грушевському у Львові

27 вересня об 11 год. відбудеться покладання квітів до пам’ятника Михайлові Грушевському на проспекті Шевченка у Львові.

У покладанні квітів візьме участь “Людкевич-хор” Львівського музичного фахового коледжу ім. С. Людкевича (керівник Оксана Долішна).

Опісля усіх охочих запрошують до Львівського музею Михайла Грушевського (вул. І.Франка, 154), де впродовж дня діятиме безкоштовний вхід для відвідувачів, а також кожен, хто завітає буде мати можливість зробити селфі на садибі музею з деревами, що пам’ятають Господарів вілли та скуштувати яблучок з Президентського саду.

Музей Михайла Грушевського у Львові .Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові Фото 2015 р.
Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові

У Львівському музеї Михайла Грушевського заходи відбуватимуться 28 та 29 вересня. (вул. І.Франка, 154):

28  вересня о 14 год. можна буде послухати авторську оповідь ученої секретарки музею Софії Легін «Романтичні історії родини Грушевських».

29 вересня у День народження Михайла Грушевського в музеї його імені відбудуться:

– О 14 год. – презентація виставки «Господарі вілли Грушевських» – авторська вишивка Любові Шаламай.

афіша Грушевський

Народна майстриня Любов Шаламай походить з мальовничого Поділля. Її Вінничина – родинний край, але живе вона любов’ю до всієї України, та її видатних особистостей. До її мистецького доробку належить більше 100 портретів визначних діячів України.

З Львівським музеєм Михайла Грушевського Любов Шаламай співпрацює уже кілька років. Як результат оригінальні творчі роботи – портрети сім’ї  Грушевських: Михайла, Марії та їхньої доні Катрусі, виконані в техніці художньої авторської виставки.

В основі творчих полотен-портретів меморіальні світлини родини Великого історика.

Дивуйтеся, милуйтеся, захоплюйтеся талантом майстрині Любові Шаламай та її неймовірними вишиваними портретами Славних Грушевських.

афіша Грушевський

– О 16 год. – відкриття виставки «Видатні Українці» – роботи вихованців дитячої школи народних мистецтв Львівської міської ради.

Виставка створена в рамках реалізації проектів «Творці української державності» та «Освіта через мистецтво».

Діти різного віку зобразили видатних українців, які зробили значний внесок у розвиток культури, науки, мистецтва, літератури та державності України. Кожна робота на виставці є виразом поваги та вдячності до тих, хто своїм життям і досягненнями надихають майбутні покоління.

Софія ЛЕГІН

Джерело матеріала