В Абу-Дабі відбудеться показ документальної стрічки «Міста та їхні герої»
В Абу-Дабі відбудеться показ документальної стрічки «Міста та їхні герої»

В Абу-Дабі відбудеться показ документальної стрічки «Міста та їхні герої»

У рамках Українського кіновечора в Абу-Дабі 6 жовтня відбудеться показ документального фільму «Міста та їхні герої», що складається з шести короткометражних стрічок, присвячених українським містам та їхнім героїчним мешканцям.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська громада ОАЕ.

«У найтемніші часи, коли здається, що все втрачено, серед нас з'являються звичайні люди, які знаходять в собі суперсилу. В містечку чи в мегаполісі прості чоловіки та жінки освітлюють життя людськими вчинками», – йдеться в дописі.

Фільм знімали в шести різних містах – Баштанці, Охтирці, Іванкові, Харкові, Чернігові та Миколаєві. У кожному місті героями стали їхні жителі – звичайні українці, яких у 2022 році відмовились від основного заняття, щоб допомагати іншим.

«У цьому фільмі ми показуємо простих українців різних спеціальностей і професій. Їхні заняття та ролі для всіх зрозумілі та звичні. І ці люди знайшли в собі щось таке, що дозволило їм в дуже страшних обставинах та критичних моментах залишитись людьми й робити важливі речі... Наш проєкт саме про це – про людяність, яка зараз є нашою надпотужною силою. Адже українські герої зараз – це прості люди навколо нас. І саме цю трансформацію звичайної людини в героя ми показуємо у нашому фільмі», – говорить ініціатор проєкту «Міста та їхні герої» Денис Блощинський.

Створення фільму стало можливим за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Показ відбудеться у неділю з 15:00-17:00 у The Third Place Cafe.



Джерело матеріала
loader