Королівський пляцок-пиріг: смачно через віки
Королівський пляцок-пиріг: смачно через віки

Королівський пляцок-пиріг: смачно через віки

Інгредієнти для королівського пирога-пляцка:

Для начинки:

  • Сир - 450 г
  • Цукор - 100 г
  • Яйце 1С – 3 шт.
  • Ягоди (за бажанням) – 100 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Щіпка солі

Для пісочної крихти:

  • Борошно - 250 г
  • Вершкове масло - 130 г
  • Цукор - 70 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Щіпка солі

Рецепт приготування королівського пляцка:

  • Для приготування пісочної крихти просійте борошно через дрібне сито. Так воно стане повітрянішим і збагатиться киснем
  • Додайте цукор, сіль, розпушувач та ванільний цукор. Перемішайте усі сухі інгредієнти
  • Вершкове масло заздалегідь наріжте кубиками та добре охолодіть
  • Вибирайте тільки якісний продукт, без рослинних жирів та додаткових ароматів, маргарин тут також не підійде
  • Додайте до сухої суміші дуже холодне вершкове масло і швидко перетріть інгредієнти руками до стану дрібної крихти
  • Масло не повинне встигнути нагрітися
  • Приготувати крихту можна також у кухонному комбайні або за допомогою міксера із насадкою - весло. В результаті повинна вийти зовсім дрібна, розсипчаста крихта. Пересипте її в миску і приберіть на якийсь час у холодильник
  • Для начинки візьміть будь-який сир, що є у вас. Підійде зернистий розсипчастий або пресований у пачках, також можна використовувати рикоту. Жирність теж може бути будь-якою. Викладіть сир у глибоку миску
  • Лимон добре промийте, обдайте окропом і обсушіть паперовим рушником
  • З лимона за допомогою дрібної терки, акуратно зніміть цедру, не зачіпаючи білий шар (він гірчить). З м'якоті вичавіть сік, видаливши всі кісточки. Для начинки потрібно 1 ст. л. лимонного соку
  • Додайте в миску яйця, сіль для балансу смаку, цукор, цедру та сік лимона. За бажання можна додатково ароматизувати сирну начинку ванільним екстрактом
  • Ретельно пробийте всі інгредієнти занурювальним блендером. Маса повинна вийти максимально гладкою та однорідною. Структура начинки залежатиме від того, який сир ви використовуєте - якщо сухий і розсипчастий, то вона стане щільнішою, а якщо м'який сир, то і начинка вийде ніжнішою
  • Для випікання пирога візьміть роз'ємну форму або кільце діаметром 20 см Застеліть дно пергаментним папером. Борта теж прокладете папером, так королівську ватрушку буде легко витягувати з форми
  • Дістаньте із холодильника пісочну крихту. Розділіть її на дві частини. Одна частина має бути трохи більшою, вона піде на дно форми, а друга частина, яка трохи менша, стане верхом пирога
  • Насипте на дно форми половину пісочної крихти, акуратно розрівняйте її та злегка притисніть руками так, щоб крихта стала більше схожа на тісто
  • Якщо ви не плануєте додавати в пиріг ягоди, то на цьому етапі можна наливати начинку
  • Якщо ви готуєте королівську ватрушку з ягодами, половину їх викладете на пісочний шар і залийте сирною начинкою
  • Розрівняйте начинку лопаткою або трохи постукайте формою по столу. Зверху укладіть ягоди, що залишилися
  • Присипте сирну начинку піщаною крихтою і поставте пиріг випікатися в духовку Температура 180 °C, режим верх-низ без конвекції
  • Час приготування 45-50 хв.
  • Коли королівський пиріг із сиром трохи зарум'яниться, дістаньте його з духовки та дайте повністю охолонути, не виймаючи з форми
  • Найкраще залиште на всю ніч і тільки потім перекладіть на блюдо сервіровки 
  • Так пиріг триматиме форму, не кришачись
  • Подавайте до чаю чи кави.

Смачного!

Джерело

 



Джерело матеріала
loader