У Яремче відновили ресторан, збудований без жодного цвяха
У Яремче відновили ресторан, збудований без жодного цвяха

У Яремче відновили ресторан, збудований без жодного цвяха

У Яремче відновили ресторан, збудований без жодного цвяха - Фото 1

У Яремче відреставрували ресторан «Гуцульщина», а оновлене меню для нього створив Євген Клопотенко.

Будівлі майже 70 років, вона виконанна у традиційному гуцульському стилі без єдиного цвяха.

«Гуцульщину» збудували у 1956 році за проєктом архітектора Івана Бондарука. Він також створив туристичну базу поруч і кілька будівель у Коломиї.

Це була одна з його перших робіт, що започаткувала стиль, який нині називають «традиційним гуцульським» в архітектурі великих споруд. Зводив ресторан Василь Стефуранчин з Бабина, і будівлю звели без жодного цвяха.

Свого часу «Гуцульщина» стала популярною локацією для кінематографу, так тут знімали сцени для фільмів «Олекса Довбуш» та «Червона рута».

У Яремче відновили ресторан, збудований без жодного цвяха - Фото 2

Пізніше ресторан закрився, а будівля почала занепадати. А у 2025 році ресторан викупили місцеві бізнесмени Андрій Бакай та Ігор Штогрин. Відреставрували ресторан влітку, і заклад вже відкрився з оновленим меню, яке частково розробив Євген Клопотенко.

За словами Євгена Клопотенка, після кулінарної експедиції Карпатами він переосмислив 12 традиційних гуцульських страв, додавши їх до меню «Гуцульщини».

Так він створив концептуальне меню з авторськими версіями знайомих карпатських продуктів, наприклад «лютий сир» – це бойківська закуска з кисломолочного сиру, часнику, паприки та гострого перцю, або ж картопляний книш, який колись був обрядовою стравою.

  • #Архітектура
  • #Карпати

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader