Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка

Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка

Осінь — сезон різноманітних страв з гарбуза. Якщо ви вже спробували крем-суп з гарбуза і модний pumpkin spice latte, побалуйте себе і близьких чизкейком на основі цього яскравого овочу. Щоб приготувати смачний чизкейк, найкраще звернутися до класичного американського рецепта.

Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка

Що вам знадобиться для приготування чизкейка:

Форма 23–25 см

Папір для випічки

Для коржа:

200 г несолоних крекерів

50 г цукру

60 г розтопленого вершкового масла

Для начинки:

3 упаковки (≈ 675 г) вершкового сиру кімнатної температури

300 г цукру

425 г гарбузового пюре

60 мл сметани або вершків

1 ст. л. ванільного екстракту

Спеції:

1 ч.л. кориці

½ ч.л. імбиру, 

¼ ч.л. мускатного горіха

5 яєць кімнатної температури

Покроковий рецепт чизкейка:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 160 °C.
  2. Вистеліть дно і борти форми папером для випічки.
  3. Подрібніть печиво в крихту (у блендері або вручну).
  4. Змішайте крихту з цукром і розтопленим маслом.
  5. Викладіть суміш у форму, щільно притиснувши до дна і трохи вгору по бортах.
  6. Випікайте корж від 8 до 11 хвилин до легкого золотистого відтінку і дайте трохи охолонути.
  7. У великій мисці збийте вершковий сир з цукром до ідеально гладкої текстури.
  8. В отриману масу додавайте яйця по одному, кожен раз добре перемішуючи.
  9. В окремій мисці з`єднайте гарбузове пюре з ванільним екстрактом, сметаною і спеціями.
  10. Акуратно об`єднайте гарбузову суміш з сирно-яєчною до однорідності.
  11. Викладіть начинку на остиглий корж, акуратно розрівняйте поверхню.
  12. Для отримання бездоганного результату і мінімізації тріщин на готовому чизкейк американські кондитери рекомендують використовувати водяну баню.
  13. Для цього помістіть форму з чизкейком в ще більшу форму, залийте гарячою водою до середини борту форми.
  14. Після цього відправте чизкейк у духовку і випікайте приблизно від 1 год 30 хв до 1 год 45 хв (залежно від розміру форми та температури).
  15. Центр вашого чизкейка повинен трохи тремтіти, коли ви зрушуєте форму.
  16. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята трохи та дайте чизкейку охолонути в духовці з відкритими дверцятами приблизно 1 годину.
  17. Потім вийміть і дайте охолонути до кімнатної температури.
  18. Після охолодження накрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4-6 годин, а краще — на ніч.
Джерело матеріала