/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F8a0153fe658e116143f7bbcf99ea5b77.jpg)
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Осінь — сезон різноманітних страв з гарбуза. Якщо ви вже спробували крем-суп з гарбуза і модний pumpkin spice latte, побалуйте себе і близьких чизкейком на основі цього яскравого овочу. Щоб приготувати смачний чизкейк, найкраще звернутися до класичного американського рецепта.
Простий рецепт найсмачнішого гарбузового чизкейка
Що вам знадобиться для приготування чизкейка:
Форма 23–25 см
Папір для випічки
Для коржа:
200 г несолоних крекерів
50 г цукру
60 г розтопленого вершкового масла
Для начинки:
3 упаковки (≈ 675 г) вершкового сиру кімнатної температури
300 г цукру
425 г гарбузового пюре
60 мл сметани або вершків
1 ст. л. ванільного екстракту
Спеції:
1 ч.л. кориці
½ ч.л. імбиру,
¼ ч.л. мускатного горіха
5 яєць кімнатної температури
Покроковий рецепт чизкейка:
- Попередньо розігрійте духовку до 160 °C.
- Вистеліть дно і борти форми папером для випічки.
- Подрібніть печиво в крихту (у блендері або вручну).
- Змішайте крихту з цукром і розтопленим маслом.
- Викладіть суміш у форму, щільно притиснувши до дна і трохи вгору по бортах.
- Випікайте корж від 8 до 11 хвилин до легкого золотистого відтінку і дайте трохи охолонути.
- У великій мисці збийте вершковий сир з цукром до ідеально гладкої текстури.
- В отриману масу додавайте яйця по одному, кожен раз добре перемішуючи.
- В окремій мисці з`єднайте гарбузове пюре з ванільним екстрактом, сметаною і спеціями.
- Акуратно об`єднайте гарбузову суміш з сирно-яєчною до однорідності.
- Викладіть начинку на остиглий корж, акуратно розрівняйте поверхню.
- Для отримання бездоганного результату і мінімізації тріщин на готовому чизкейк американські кондитери рекомендують використовувати водяну баню.
- Для цього помістіть форму з чизкейком в ще більшу форму, залийте гарячою водою до середини борту форми.
- Після цього відправте чизкейк у духовку і випікайте приблизно від 1 год 30 хв до 1 год 45 хв (залежно від розміру форми та температури).
- Центр вашого чизкейка повинен трохи тремтіти, коли ви зрушуєте форму.
- Вимкніть духовку, відкрийте дверцята трохи та дайте чизкейку охолонути в духовці з відкритими дверцятами приблизно 1 годину.
- Потім вийміть і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Після охолодження накрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4-6 годин, а краще — на ніч.
