/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fa5b292ecf9ca7c5f6cdd614cdc251215.jpg)
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Що приготувати на Гелловін, щоб здивувати й дорослих гостей, і дітей? Це завдання можна вирішити за допомогою однієї страви, яку рекомендує американський шеф-кухар і блогер Шеф Джон – він регулярно ділиться рецептами на своєму YouTube-каналі Food Wishes, на який підписані майже 5 мільйонів фоловерів.
Шеф Джон обожнює Гелловін і завжди створює щось особливе напередодні святкування, але сьогодні ми приготуємо елементарну і дуже зрозумілу українцям страву, яка чудово підійде для хелловінської вечері в сімецному колі або гучної святкової вечірки з друзями.
Сам Джон називає цю страву «фарширований перець Jack o` Lantern», і вона дуже мила та смачна. Отже, готуємо!
Фарширований перець на Гелловін
Інгредієнти (на 4 порції):
- 4 великі помаранчеві болгарські перці
- 400 г фаршу (яловичина або суміш яловичини та свинини)
- 1 маленька цибулина, дрібно нарізана
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 200 г томатного соусу (або томатної суміші)
- 1 склянка вареного рису
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 ч. л. паприки
- 100 г тертого сиру (добре підійде чедер)
- Трохи свіжої петрушки або зелені для прикраси
Приготування страви на Гелловін
Розігрійте духовку до 190 °C.
- Болгарські перці розріжте зверху, видаліть насіння і плодоніжки, акуратно виріжте «обличчя» — наприклад, очима-трикутниками та посмішкою, як у гелловінського гарбуза. Можете переглянути на відео нижче, як це робить сам шеф.
- У сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю до прозорості, додайте часник, потім фарш. Готуйте, поки м`ясо не стане рівномірно золотисто-коричневим.
- Додайте томатний соус, варений рис, сіль, перець і паприку. Добре перемішайте і прогрійте 2-3 хвилини.
- Начиніть перці отриманою сумішшю. Помістіть їх вертикально у форму для запікання. Зверху посипте тертим сиром.
- Запікайте в духовці близько 20-25 хвилин, або поки перці не стануть м`якими, а сир — розплавиться і злегка підрум`яниться. Перед подачею прикрасьте петрушкою до смаку.

/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fa935fa42-471f-4dcb-a07a-49874ad2f7ac.jpeg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F52144a15ba8f8fc06a1fd077a544197d.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F867e62edf1f09f26b65b221124246d18.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fe2cee1507e11caf57144e9d3f0d2d9a0.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F586333e2c939f22746414eee0ca68ce6.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fff380721f43cd50a55387f8273e551b6.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fa49cd46aa6c83f71a4e1ea1d783d53ad.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fd3e0e7f795774d5d00f4b46c21d77f85.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F207%2F16aa33accc2c1a37e293ce8ed3c49212.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F9df176b0626ca0155947a71d45f15762.jpg)