Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін

Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін

Що приготувати на Гелловін, щоб здивувати й дорослих гостей, і дітей? Це завдання можна вирішити за допомогою однієї страви, яку рекомендує американський шеф-кухар і блогер Шеф Джон – він регулярно ділиться рецептами на своєму YouTube-каналі Food Wishes, на який підписані майже 5 мільйонів фоловерів.

Шеф Джон обожнює Гелловін і завжди створює щось особливе напередодні святкування, але сьогодні ми приготуємо елементарну і дуже зрозумілу українцям страву, яка чудово підійде для  хелловінської вечері в сімецному колі або гучної святкової вечірки з друзями.

Сам Джон називає цю страву «фарширований перець Jack o` Lantern», і вона дуже мила та смачна. Отже, готуємо!

Фарширований перець на Гелловін

Інгредієнти (на 4 порції):

  1. 4 великі помаранчеві болгарські перці
  2. 400 г фаршу (яловичина або суміш яловичини та свинини)
  3. 1 маленька цибулина, дрібно нарізана
  4. 1 зубчик часнику, подрібнений
  5. 200 г томатного соусу (або томатної суміші)
  6. 1 склянка вареного рису 
  7. ½ чайної ложки солі
  8. ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
  9. 1 ч. л. паприки
  10. 100 г тертого сиру (добре підійде чедер)
  11. Трохи свіжої петрушки або зелені для прикраси

Приготування страви на Гелловін

Розігрійте духовку до 190 °C.

  1. Болгарські перці розріжте зверху, видаліть насіння і плодоніжки, акуратно виріжте «обличчя» — наприклад, очима-трикутниками та посмішкою, як у гелловінського гарбуза. Можете переглянути на відео нижче, як це робить сам шеф.
  2. У сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю до прозорості, додайте часник, потім фарш. Готуйте, поки м`ясо не стане рівномірно золотисто-коричневим.
  3. Додайте томатний соус, варений рис, сіль, перець і паприку. Добре перемішайте і прогрійте 2-3 хвилини.
  4. Начиніть перці отриманою сумішшю. Помістіть їх вертикально у форму для запікання. Зверху посипте тертим сиром.
  5. Запікайте в духовці близько 20-25 хвилин, або поки перці не стануть м`якими, а сир — розплавиться і злегка підрум`яниться. Перед подачею прикрасьте петрушкою до смаку.


Джерело матеріала
loader