/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fa5b292ecf9ca7c5f6cdd614cdc251215.jpg)
Готуємо швидку смачну та ефектну страву на Гелловін
Що приготувати на Гелловін, щоб здивувати й дорослих гостей, і дітей? Це завдання можна вирішити за допомогою однієї страви, яку рекомендує американський шеф-кухар і блогер Шеф Джон – він регулярно ділиться рецептами на своєму YouTube-каналі Food Wishes, на який підписані майже 5 мільйонів фоловерів.
Шеф Джон обожнює Гелловін і завжди створює щось особливе напередодні святкування, але сьогодні ми приготуємо елементарну і дуже зрозумілу українцям страву, яка чудово підійде для хелловінської вечері в сімецному колі або гучної святкової вечірки з друзями.
Сам Джон називає цю страву «фарширований перець Jack o` Lantern», і вона дуже мила та смачна. Отже, готуємо!
Фарширований перець на Гелловін
Інгредієнти (на 4 порції):
- 4 великі помаранчеві болгарські перці
- 400 г фаршу (яловичина або суміш яловичини та свинини)
- 1 маленька цибулина, дрібно нарізана
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 200 г томатного соусу (або томатної суміші)
- 1 склянка вареного рису
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 ч. л. паприки
- 100 г тертого сиру (добре підійде чедер)
- Трохи свіжої петрушки або зелені для прикраси
Приготування страви на Гелловін
Розігрійте духовку до 190 °C.
- Болгарські перці розріжте зверху, видаліть насіння і плодоніжки, акуратно виріжте «обличчя» — наприклад, очима-трикутниками та посмішкою, як у гелловінського гарбуза. Можете переглянути на відео нижче, як це робить сам шеф.
- У сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю до прозорості, додайте часник, потім фарш. Готуйте, поки м`ясо не стане рівномірно золотисто-коричневим.
- Додайте томатний соус, варений рис, сіль, перець і паприку. Добре перемішайте і прогрійте 2-3 хвилини.
- Начиніть перці отриманою сумішшю. Помістіть їх вертикально у форму для запікання. Зверху посипте тертим сиром.
- Запікайте в духовці близько 20-25 хвилин, або поки перці не стануть м`якими, а сир — розплавиться і злегка підрум`яниться. Перед подачею прикрасьте петрушкою до смаку.

/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fa935fa42-471f-4dcb-a07a-49874ad2f7ac.jpeg)