ЄС продовжив персональні санкції стосовно росіян за дії проти України
ЄС продовжив персональні санкції стосовно росіян за дії проти України

ЄС продовжив персональні санкції стосовно росіян за дії проти України

15 березня.

Рада Європейського Союзу сьогодні продовжила санкції проти росіян та російських організацій за дії, які підривають або становлять загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, додавши до санкційного списку вісьмох російських чиновників після ескалації у районі Керченської протоки.

Про це УНН повідомляє з посиланням на комюніке Ради ЄС.

У Раді ЄС наголосили, що нові імена до списку були додані "у відповідь на ескалацію в Керченській протоці і Азовському морі, а також на порушення міжнародного права Росією, яка використовувала військову силу без будь-яких підстав".

Рада ЄС також продовжив термін дії обмежувальних заходів за дії проти територіальної цілісності України ще на 6 місяців, до 15 вересня 2019 року.

Рада ЄС виключила одного померлого зі списку.

"Наразі ці заходи поширюються на 170 осіб і 44 юридичних особи.

Вони передбачають заборону на поїздки і заморожування активів.

Операторам з ЄС також заборонено робити доступними кошти для перерахованих фізичних і юридичних осіб", - вказали у Раді ЄС.

Правові акти були ухвалені Радою ЄС у письмовому вигляді.

Вони доступні в Офіційному журналі Європейського Союзу від 15 березня і набувають чинності наступного дня.

Додамо, персональні санкції ЄС перед цим продовжувалися у вересні 2018 року - до 15 березня 2019 року.

Під заморожування активів і заборону на поїздки тоді потрапили 164 людини і 44 юрособи через дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

У січні ЄС виключив покійного Йосипа Кобзона зі санкційного списку.

Такі обмежувальні заходи вперше були введені у березні 2014 року.

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України.

Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ - наразі продовжені до 31 липня 2019 року.

Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем - наразі продовжені до 23 червня 2019 року.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Ці заходи були продовжені у березні 2019 року до 6 березня 2020 року.

Джерело матеріала
loader
loader