У ЦВК зняли з виборів у Раду Шарія та Клюєва
У ЦВК зняли з виборів у Раду Шарія та Клюєва

У ЦВК зняли з виборів у Раду Шарія та Клюєва

Телеканал 24.

Центральна виборча комісія вирішила скасувати реєстрацію кандидатів у Раду блогера Анатолія Шарія та главу Адміністрації президента за часів Януковича Андрія Клюєва, повідомляє "Громадське".

Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook прокоментував, що підставою для зняття з виборів Клюєва послужить лист глави МВД Арсена Авакова, а для Шарія - документи від в.

голови СБУ Івана Баканова.

Зазначається, що ЦВК ухвалило рішення про зміну в постанові щодо бюлетнів, теперь звідти мають прибрати прізвища Клюєва і Шарія.

Мустафа Найєм говорить, що друк бюлетнів наразі знаходиться під загрозою і додає: "У випадку помилки чи зміни переліку політичних партій і кандидатів у поліграфкомбінату "Україна" не буде часу на виправлення бланків".

У ЦВК це пояснили рішенням Верховного суду.

У Касаційному адмінсуді у складі ВСУ заявили, що розглядали тільки докази, подані Центрвиборчкомом - і вони виявилися недостатніми, щоб стверджувати, що Андрій Клюєв протягом останніх 5 років не перебував на території України.

За словами голови КА ВСУ Михайла Смоковича, ЦВК надала довідку ГПУ про те, що Андрій Клюєв на початку 2015 року виїхав з території України, а через 10 днів повернувся.

Джерело матеріала
loader
loader