/https%3A%2F%2Fglavcom.ua%2Fimg%2Farticle%2F6143%2F38_main.jpg)
ЄС збільшить у 2,5 рази квоту на м’ясо птиці з України
Україна та Європейський Союз підписали угоду про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці, передбачених угодою про асоціацію між Україною та ЄС.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Згідно зі змінами річна квота на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці буде поступово збільшена у 2,5 рази.
Вказані зміни набудуть чинності після їх ратифікації парламентами обох сторін.
Відповідно до чинної торгової угоди з ЄС Україна може експортувати у 2019 році 18,4 тис.
т м’яса птиці (у тому числі - філе), у 2020 році - 19,2 тис.
т, у 2021 році - 20 тис.
Також щороку Україна може експортувати 20 тис.
т курячих тушок і може безмитно поставляти до ЄС куряче філе на кістки із шматком крила.
До слова, За 2018 рік Україна не використала вісім квот на поставку товарів в Європейський Союз.
Зокрема, невикористаними залишилися тарифні квоти на цукрові сиропи, оброблену продукцію з олії, манітол сорбіту та додаткова квота на гриби.
Крім того, українські експортери не використали квоти на м'ясо баранини, яловичини, основну і додаткову квоти на свинину.
Зазначається, що для них не було доступу на ринок.

