Майже сотня потерпілих: всі подробиці "весільного" отруєння на Буковині – сюжет
Майже сотня потерпілих: всі подробиці "весільного" отруєння на Буковині – сюжет

Майже сотня потерпілих: всі подробиці "весільного" отруєння на Буковині – сюжет

86 людей, серед яких 28 дітей, отруїлися на весіллі в одному з сіл Чернівецької області.

За сотанніми даними МОЗ кількість потерпілих унаслідок масових отруєнь на різних весіллях у Чернівецькій області зросла до 97 осіб.

Нині на лікарняних ліжках у районних та обласній лікарні третина постраждалих.

Решті хворих надали першу допомогу та відпустили додому.

Більше про наслідки масового отруєння розкажуть кореспонденти "5 каналу".

Анастасія Чокан другий день на лікарняному ліжку, перед цим кілька днів дівчина лікувалася вдома.

До інфекційного відділення потрапила після весілля подруги.

"Все було добре, але у суботу почало нудити, певне з’їла не те.

У неділю вранці було погано, ми одягали молоду, було запаморочення, нудило, слабкість була", – розповідає дівчина.

Анастасія каже: весілля святкували у місцевому ресторані.

На бенкет запросили 260 гостей.

Більшість страв готували самі.

директора ДУ "Чернівецький лабораторний центр" Наталя Гопко розповіла: "З'ясовано, що господарі орендували приміщення ресторану, продукти частково купували на ринку, а частково вирисовували продукцію власного виготовлення, а також родичів, тобто сільськогосподарську та іншу сировину".

Після святкового столу кожному третьому гостю стало зле.

Серед постраждалих – 28 дітей.

Із симптомами отруєння вони звернулися до трьох лікарень області.

Наталія Костіна, лікар інфекційного відділення Чернівецької обласної лікарні, сказала: "На даний час у нас троє осіб, вчора надійшли чотири, але одному стало краще і він відмовився від подальшого лікування.

Перебувають з діагнозом гострий гастроентероколіт, триває дообстеження, посіви набрані, вони в роботі, будуть результати – будемо говорити".

За даними лікарів, усього у лікарняних палатах досі перебувають 28 постраждалих, серед яких шестеро дітей.

Поки гості одужують, поліція з'ясовує обставини інциденту.

"За вказаним фактом внесено відомості ЄРДР за кваліфікацією ч.

1 ст 325 ККУ "Порушення санітарних норм та правил щодо запобіганням інфекційним захворюванням і масовим отруєнням", – повідомляють в поліції.

У ресторані фахівці відібрали зразки харчів та питної води.

Держспоживслужба вже встановила: у закладі були порушені умови приготування їжі, а у холодильниках не було дотримано відповідного температурного режиму.

Наразі вирішують питання щодо тимчасового закриття ресторану.

Анатолій Никифоряк, Максим Козменко, Чернівці, "5 канал".

Джерело матеріала
loader
loader