Зеленський про візит у Білий дім: Я готовий їхати завтра
Зеленський про візит у Білий дім: Я готовий їхати завтра

Зеленський про візит у Білий дім: Я готовий їхати завтра

"Чесно кажучи, це правильно для обох країн.

Правильно для відносин між нашими країнами, правильно для статусу України", – сказав Зеленський 31 січня на спільному брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео.

Зеленський сказав, що бути президентом для нього – нова професія і він отримує дуже багато закликів та пропозицій відвідати ту чи іншу країну щодо будь-яких питань.

Тож спершу глава держави спілкувався з людиною, в якої більше дипломатичного досвіду – це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Я йому казав: "А що ми будемо там робити? Навіщо ми їдемо в ту чи іншу країну? А що ми там можемо погодити? А що ми можемо привезти для нашої країни? А про що ми будемо говорити, щоб кожне слово було не просто словом мандрівника політичного, як це було дуже багато років у нашій країні?", – поділився Зеленський.

Якщо ми можемо про щось дуже важливе домовитись, що вигідне обом країнам… Перш за все, я думаю про Україну при всій повазі до Сполучених Штатів.

Якщо в нас є важливий предмет цієї розмови, крім стратегії і крім тактики, про що ми можемо домовитись, підписати, взяти, то я готовий їхати завтра,.

– резюмував Президент України.

Новина доповнюється….

Дивіться відео зі спільного брифінгу Зеленського та Помпео:.

Теги за темою
США Володимир Зеленський Новини України Новини політики МЗС України Майк Помпео Вадим Пристайко Ірина Кошанська
Джерело матеріала
loader
loader