Податкова запустила сервіс перевірки акцизних марок
Податкова запустила сервіс перевірки акцизних марок

Податкова запустила сервіс перевірки акцизних марок

Facebook Сергій Білан.

Державна податкова служба України за підтримки Міністерства фінансів України запустила пілотний проєкт електронного сервісу "Пошук акцизної марки".

Про це повідомляє прес-служба ДПС.

"За допомогою цього електронного сервісу українці зможуть перевіряти легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів.

Зокрема, послуга дає можливість самостійно визначити дату видачі марки акцизного податку, а також суб’єкта господарювання, який її отримав", - говориться у повідомленні.

Повідомляється, що наразі електронний сервіс "Пошук акцизної марки" працює у тестовому режимі.

Як раніше повідомляв прем'єр Гончарук, до кінця січня в 10 українських містах запрацює додаток "Е-малятко".

Користь додатку полягає в тому, що з початку його роботи українським батькам треба буде заповнити тільки одну заяву, завдяки якій вони отримають 10 послуг вже в пологовому будинку чи на сайті "Дія".

Окрім того, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомляв, що до 1 квітня в уряді активно готуються для запровадження другої черги медичної реформи в Україні, зокрема, до системи e.

Health приєднаються заклади спеціалізованої медичної допомоги, запрацюють електронні направлення, електронна медична картка пацієнта.

Джерело матеріала
loader
loader