![Рецепти алкогольних коктейлів: з віскі, ромом, джином та мартіні](https://thumbor.my.ua/10Wfpqjwa9d1p_sptVlcqouJFxo=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7d8e9eaf81ff1d93819f50efaedae466.png)
Рецепти алкогольних коктейлів: з віскі, ромом, джином та мартіні
У першу п'ятірку рейтингу увійшли "Олд Фешн", "Негроні", "Віскі сауер", "Драй мартіні" та "Дайкірі".
Рецепти приготування цих алкогольних коктейлів – читайте далі.
Рецепт коктейлю "Олд Фешн".
"Олд Фешн" (Old fashioned – "старомодний") – американський коктейль на основі бурбону, який був винайдений ще в ХІХ столітті.
Класичний склад і пропорції:.
бурбон (американський віскі) – 50 мл;.
ангостура (трав'яна настоянка) – 5 мл;.
цукор-рафінад – 2 шматочки;.
апельсинова цедра – 1 штука;.
коктейльна вишенька – 1 штука;.
лід в кубиках – 200 г;.
содова – 10-15 мл (необов'язково).
Рецепт коктейлю "Олд фешн".
Чим можна замінити деякі складники? У домашніх умовах бурбон можна замінити віскі, коньяком або навіть бренді.
Ангостуру – лікерами Куантро або Єгермейстер, які легше і дешевше купити.
Замість содової підійде звичайна мінералка.
Як готувати:.
Низький келих з товстим дном ("Рокс", або "Олд Фешн") попередньо охолодіть льодом або в морозильній камері.
У холодний келих покладіть два шматочки цукру і змочіть ангостурою.
Розімніть цукор мадлером (в домашніх умовах чайною ложкою або невеликою дерев'яною товкучкою).
Наповніть келих кубиками льоду.
Додайте бурбон і добре перемішайте.
Прикрасьте вишенькою та апельсиновою цедрою.
Якщо ви вважаєте, що коктейль вийшов занадто міцним, його можна трохи розбавити содовою.
Рецепт коктейлю "Негроні".
Коктейль "Негроні" – родом з Італії.
Цей рецепт вигадав флорентійський граф Камілло Негроні наприкінці ХІХ століття.
Фактично він просто вдосконалив свій улюблений коктейль "Американо".
Він став першим коктейлем, який почали продавати у промислових масштабах.
Класичний склад і пропорції:.
сухий джин – 30 мл;.
біттер "Кампарі" (Campari) – 30 мл;.
червоний вермут (Мартіні Россо) – 30 мл;.
апельсин – 1 скибка;.
лід в кубиках – 100 грамів.
Рецепт італійського коктейлю "Негроні".
Як готувати:.
Склянку "Рокс" доверху наповніть льодом.
Додайте джин, вермут і "Кампарі", добре перемішайте.
Прикрасьте частинкою апельсина.
Рецепт коктейлю "Віскі Сауер".
Перші прообрази кислих коктейлів на основі віскі з’явилися у XVIII столітті на британському флоті.
Для запобігання цинги і недостачі вітаміну С морякам підливали до віскі лимонний чи апельсиновий сік.
Як виявилося, це не тільки корисно, але й смачно!.
Класичний склад і пропорції:.
бурбон (віскі) – 45 мл;.
свіжий лимонний сік – 30 мл (половинка лимона);.
цукровий сироп – 15 мл;.
яєчний білок – 2-3 краплі (необов'язково);.
лід в кубиках – 250 г.
Рецепт коктейлю "Віскі сауер".
Чим можна замінити деякі складники? Бурбон (американський кукурудзяний віскі) в домашніх умовах можна замінити будь-яким іншим купажованим віскі.
Завдяки білку коктейль добре піниться.
Як готувати:.
Налийте в шейкер бурбон, цукровий сироп і лимонний сік (вичавіть з половинки лимона).
В окремій склянці або мисці відокремте білок від жовтка.
Додайте 2-3 краплі яєчного білка в шейкер.
Покладіть лід, перемішайте струшуванням.
Перелийте напій через стрейнер (спеціальне ситечко) в наповнений льодом келих типу "Рокс".
Прикрасьте готовий коктейль скибкою апельсина або коктейльною вишенькою.
Рецепт коктейлю "Драй Мартіні".
Вперше цей коктейль приготували у 1912 році.
А через 21 рік після цього президент США Франклін Делано Рузвельт приготував цей напій перед телекамерами, святкуючи скасування "сухого закону".
Класичний склад і пропорції:.
джин – 60 мл;.
вермут (бажано мартіні) – 10 мл;.
оливка або скибка лимона.
Рецепт одного з найвідоміших коктейлів – "Драй мартіні".
Як готувати:.
В охолоджений келих налийте джин і мартіні.
Добре перемішайте.
Прикрасьте коктейль оливкою або скибкою лимона.
Рецепт коктейлю "Дайкірі".
Цей коктейль родом із гарячої Куби, з портового села Дайкірі.
Ідея його створення належить інженеру Дженінгу Коксу, який якраз там проводив експедицію у 1898 році.
До речі, правильно в "Дайкірі" наголошувати останній склад.
Класичний склад і пропорції:.
білий ром – 60 мл;.
цукровий сироп – 15 мл;.
лаймовий сік – 30 мл;.
лід в кубиках – 200 г.
Рецепт "Дайкірі".
Як приготувати:.
У шейкер витисніть сік лайму, налийте туди цукровий сиром і мішайте 10 секунд.
Наповніть шейкер льодом і збивайте 30 секунд.
Перелийте через стрейнер (ситечко) в охолоджений келих.
Прикрасьте скибкою лайма.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)